Anahtar Kelimeler:

RAMAZANDA DA MI TÜRK DİYE ÜMMETTEN SAYMAYACAKSINIZ

RAMAZANDA DA MI TÜRK DİYE ÜMMETTEN SAYMAYACAKSINIZ

Türk Eğitim-Sen Kozan Temsilcisi Mürsel YAZICI:?Çin zulmü, Müslüman Türklerin yaşadığı Doğu Türkistan´da Ramazan ayında daha da azdı.

Türk Eğitim-Sen Kozan Temsilcisi Mürsel YAZICI:?Çin zulmü, Müslüman Türklerin yaşadığı Doğu Türkistan´da Ramazan ayında daha da azdı. Ramazan´da Uygur Türklerine getirdiği oruç tutma yasağıyla yetinmeyen zalim Çin, özellikle bu ayda birde bira içme festivalleri düzenleyerek, kan içici, zalim Çin Hükümeti 28 Uygur Türkünü daha katletti.

Türkiye ve İslam Dünyası artık uyanmalı, gerekli tepkiyi göstermelidir. Birleşmiş Milletler adam gibi tepki göstermelidir. Doğu Türkistan´ın Çinlileştirilmesine HAYIR!

Türklerin de insanca yaşama hakkı vardır, zulüm sadece Filistin´de, Mısır´da yoktur. Uygur Türklerine yapılan zulmü, bu zulme seyirci kalıp da hala müslümanım diyenleri, zulüm denince sadece Filistin ve Mısırı görüp, Doğu Türkistan´ı görmezden gelenleri ve zalim Çin Devletini nefretle ve şiddetle kınıyorum. Kızıl Çin zulmü altında hayatlarını kaybeden 28 Doğu Türkistan vatandaşının acılarına tüm dünya milletlerinin sahip çıkarak, bir an önce Çin Devleti´ne gerekli tepkiyi vermesini ve Doğu Türkistan´da yaşayan soydaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için harekete geçmelerini bekliyoruz.?dedi.