120 Yataklı Kız Kuran Kursu Açıldı

120 Yataklı Kız Kuran Kursu Açıldı

İlçemiz Kozan’ da hayırsever vatandaşların katkısı ve ilçe müftülüğünün destekleri ile yaptırılan 120 Yataklı Kız Kur`an Kursu açıldı.

Açılışına Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kozan Kaymakamı Avni Oral, Kozan Garnizon Komutanı Bülent Siper, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Program Geliştirme Daire Başkanı Cafer Tayyar Doymaz, Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, İstanbul Haseki Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin, Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi Âdem Kemaneci, Ankara Hacı Bayramı Veli Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı, İlçe protokolü, çevre ilçe müftüleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi İstanbul Haseki Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin, Kocatepe Camii İmam Hatibi Âdem Kemaneci, Ankara Hacı Bayramı Veli Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı programa katılanlara Kur`anı Kerim ve kaside ziyafeti sundular. Programın açılış konuşmasını Kozan İlçe Müftüsü Bilal Başoğlu yaptı. Başoğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Göreve başladığım 5 Eylül 2013 tarihinde tören yapmak için buluştuğumuz bu alanda hiçbir şey yoktu. Sayın Kaymakamımızın öncülüğünde dönemin Belediye Yetkililerinin katkılarıyla 1 Ekim 2013’te görevliler ve halkın katılımı ile temel atıldı. 2,5 milyon TL keşif bedeli olan binamızın 1,1 milyon TL’si halkımız tarafından nakdi bağış olarak, geri kalan kısmı ise ayni bağış olarak karşılanmıştır.
4 Kasım 2014 tarihinde mevcut Belediyemizin oturma ruhsatı vermesi ile tamamlandı. Binamızın bu hale gelmesinde başta ilçe müftülüğümüze bağlı 380 görevlimiz olmak üzere il müftülüğümüz ilçe müftülüklerimiz, Diyanet vakfı Genel Merkezimiz, sevgi ve muhabbet abidesi olan bu eseri büyük bir dayanışma içerisinde inşa ettik.
Allahü Teâlâ gönül birliği içerisinde hareket eden kullarına başarı verir. Görevli arkadaşlarımız ile "yek kalp, yek vücud, yek cihet"yani birlik ve beraberlik içerisinde çalışmanın bir meyvesidir bu eser” dedi.

Adana İl Müftüsü Arif Gökce ise Adana`da toplam 383 Kuran kursu bulunduğunu belirterek, "Tabi hepsi böyle altı katlı muhteşem eserler değil. Bunlardan bir sınıfı bulunan, iki sınıfı bulunan yapılara da biz Kuran kursu diyoruz. Onlar da bu rakamın içerisinde. Elhamdülillah 321 tane bu mavi başlıklı beyaz önlüklü hanımefendiler gibi resmi Kuran kursu öğreticimiz var. Ancak bir başka müjdeyi paylaşmak isterim." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Program Geliştirme Daire Başkanı Cafer Tayyar Doymaz ise konuşmasında şunları söyledi:
" Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ`İN sizlere selamlarını getirdim. Böyle güzel bir eserin ortaya çıkmasında emeği gecen herkesi canı gönülden kutluyorum."diyerek Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur`an Kursları hakkında sayısal bilgiler vererek sözlerini tamamladı.

Kozan Kaymakamı Avni Oral konuşmasında özetle şunlara değindi:
"Bu eserin temel atma töreninde de bulunmak bize nasip olmuştu,çok şükür açılışında da bulunmak nasip oldu.Bu eserin bu kadar kısa bir zamanda tamamlanmasında emeği geçen herkesi tek tek tebrik ediyorum."diyerek sözlerini tamamladı.

Adana Valisi Sayın Mustafa Büyük ise konuşmasında şunları söyledi, "Kısa süre içerisinde hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla, destekleriyle böyle güzel bir eser ortaya çıkmış. İnşallah gençlerimiz, çocuklarımız burada, dinimizi, dinimizin yüce kitabını öğrenecekler ve ezberleyecekler. Kuran`a uygun yaşayacak ve topluma örnek olacak nesillerin yetişmesine katkı sağlayacak. Bundan büyük iftihar ve gurur duyuyoruz. Her zaman inanç ve ahlaki değerlere, toplumu bir arada tutan, yücelten değerlere sahip halkımız ve milletimiz el ele bu hizmeti de tamamlamışlar. Bizlere ancak sizlere teşekkür etmek düşüyor. Din hizmetlerindeki sayılar, kuran kursları ama herhalde içeriği ile ilgili dini hizmetlerle de kadınlarımıza yönelik kız kuran kurslarımızı açıyoruz. Erkek kuran kurslarımızı ve erkeklerimizin de hafız olmasını herhalde ihtiyaç olarak görüp bu yönde de bir teşvikin gerçekleşmesi lazım. Yine böyle hizmetlere verdiğimiz değere uygun hanımefendilere camilerimizde, ibadet hanelerimizde ve onların yardımında uygun şekilde ibadet edecekleri ortamın, zeminin hazırlanması, bu konuda din adamlarına düşen görevin daha öncelikli olarak yerine getirilmesi, burada hatırlatma ihtiyacı duydum. Bu konularda toplumun her kesiminde hayatın her tarafında kadınlarımız var. Çalışıyorlar. Her şeylerini bizlerle paylaşıyorlar. Gençlerimizin ve çocuklarımızın yetişmesinde büyük fedakarlıklar gösteriyorlar. İlave olarak çarşı pazar her türlü işte mesaide bulunuyorlar ama camiye gelince bir kenara bırakılmasınlar ve bu arada ortak olduklarını göstersinler" dedi.

Hoşkadem Camii İmam Hatibi Abdurrahman YILMAZ tarafından yapılan duanın ardından 120 yataklı yatılı Kız Kur`an Kursu`nun açılışı Adana Valisi Mustafa Büyük ve beraberinde bulunan protokol mensupları tarafından kurdelenin kesilmesi ile gerçekleşti.
Açılış sonrası Vali Büyük ve beraberindekiler Kur`an Kursunu gezerek Kozan Müftüsü Bilal Başoğlu`ndan Kur`an kursu binası, eğitim kadrosu ve binanın fiziki özellikleri hakkında bilgi aldılar.