Anahtar Kelimeler: ADAMI YUSUF BAYSAL VAFAAT ETTİ

İŞ ADAMI YUSUF BAYSAL VAFAAT ETTİ

İŞ ADAMI YUSUF BAYSAL VAFAAT ETTİ

Kozan´ ın en eski iş adamlarımdan olan Yusuf Baysal (82) hayatını kaybetti.

 

Kozan´ ın en eski iş adamlarımdan olan Yusuf Baysal (82) hayatını kaybetti.

İlçemiz Kozan´ da yıllardan buyana Baysallar denilince akla gelen ilk isim olan Yusuf Baysal (82) rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Yusuf Baysal Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Baysal´ ın ve yine iş adamı Ali Baysal´ ın babaları olan Yusuf Baysal Şirketler Gurubu Onursal Yönetim gurubu Başkanı Yusuf Baysal (82) birkaç gün önce aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kozan´ da yapılan tetkikler sonucu daha kapsamlı bir hastane için Adana´ ya götürüldü. Adana´ özel bir hastanede tedavi altına alınan Yusuf Baysal vermiş olduğu yaşam mücadelesine yenik düşerek hayatını kaybetti.

Yusuf Baysal Kimdir?

Yusuf Baysal, 1933 yılında Adana/Feke´de doğdu. 1950 yılında iş hayatına atıldı.
Aynı yıl Yusuf BAYSAL lokanta, fırın, bakkal, çerçi işleriyle işlerini genişletti. Sonraki yıllarda işlerini büyüterek, otomotiv, inşaat ve taahhüt işlerine başladı.

1957´ye kadar lokanta, fırın, bakkal, çerçi işlerine devam etti. 1958´den itibaren askerden geldikten sonra Kozan´a yerleşip, pazarda manifatura sergisi kurarak faaliyetlerini sürdürdü. 1960 dan itibaren Likidgaz tüp bayiliğini alıyor. 1967 yılında BMC bayiliğini alarak otomotiv sektörüne giriş yaptı. Ardından da 1974 yılında Renault bayiliğini ve 1984 yılında Massey Ferguson bayiliğini alarak otomotiv sektöründeki büyümesine güçlü bir trend kazandırmıştır. Yine 1984 yılında Arçelik bayiliği ile dayanıklı tüketim malları satışlarına da başlamıştır. Şirketlerinin sayısı giderek artınca; şirketlerini Kozan ile sınırlı bırakmamak için Adana´ ya açılma kararı aldı ve 1987 yılında Adana´ da BMC, Arçelik, Massey beyilikleriyle Adana´ da da benliğini kabul ettirmiştir. 1999 Osmaniye de Renault bayiliği alınmış olup yine bu ilimizde 2007 yılında BMC bayiliği ve Dacia bayiliği ile bu ildeki çalışmaları da ilerletmiştir. 2004 yılında Massey Tarsus, Mersin bayilikleri ile güney sahillerinde de büyüme devam etmiştir. Kozan Yusuf Baysal Anadolu Lisesi 2007 yılında teslim edilmiş olup yine aynı yıl Kozan Yusuf Baysal Camii de yaptırılmıştır.

Yusuf BAYSAL işlerini oğullarına ve profesyonel yöneticilere devrederken vaktinin çoğunu sosyal hizmetlere ayırdı.

Bizde Kozan Ekspres Gazetesi olarak merhum Yusuf Baysal´ a Allah´ tan rahmet geride kalan ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileriz.