KOZAN BELEDİYESİ ÇKA PROJESİNE İSTİKLAL SOKAKLA DEVAM EDİYOR

KOZAN BELEDİYESİ ÇKA PROJESİNE İSTİKLAL SOKAKLA DEVAM EDİYOR

Kozan Belediyesi´nin, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile birlikte yürüttüğü projeleri hız kesmeden devam ediyor.

Kozan Belediyesi´nin, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile birlikte yürüttüğü projeleri hız kesmeden devam ediyor.

 

2014´te Çukurova Kalkınma Ajansı mali destek programları kapsamında kabul edilen ?Kozan´da Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması? projesi kapsamında Kozan Belediyesi İstiklal Sokak, İsmet Atlı Sokak ve Buğday Pazarı Sokakta altyapı çalışmalarına başladı.

 

Belediye üç sokakta yaklaşık 1.950 m2´lik alanda yürütülen çalışmalarda ASKİ, TEDAŞ ve TELEKOM ile işbirliği yaparak sokakların su, elektrik ve telefon hatlarının yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu sokaklar bazalt taş ile kaplanarak daha estetik bir görünüme kavuşacak ve tarihi dokunun korunması sağlanmış olacak.

 

?Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması Projesi?nin Kozan Belediyesi tarafından başarılı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden ve çalışmalar hakkında bilgi veren Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk sözlerine şöyle devam etti; ?2014 Haziran ayından bu yana yürüttüğümüz projemiz ile Kozan Kalesi, Anavarza Antik Kenti ve Kalesi, Karasis Kalesi ve Tarihi Roma Köprüsü başta olmak üzere tarihi değerlerimizi Türkiyemize ve dünyaya tanıtacak önemli çalışmalara imza attık. 19 dakikalık Kozan Tanıtım Filmi, kısa bir süre sonra yayınlanacak olan Kozan Gezi Rehberi, akıllı telefonlar için geliştirilen Kozan Gezi uygulaması ve kozangezi.com sitesi bunlardan sadece bir kaçı. Proje faaliyetlerimiz arasında İstiklal Sokak ve civarındaki sokakların tüm altyapı çalışmalarının tamamlanarak, sokağın bazalt taş ile kaplanması da bulunuyordu. Hedefimiz sokaklarımızın altyapı çalışmalarını ağustos ayı içerisinde tamamlamak.?

 

Kozan Belediyesi 2014 ÇKA Mali Destek Programları kapsamında ?Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması? ve ?Yeğenoğlu Sokak Sağlıklaştırma? projeleri ile Adana´da 2´de 2 yapan tek kurum olmuştu.

 

Kozan Belediyesi tarafından yürütülen Yeğenoğlu Sokak Sağlıklaştırma Projesinin de eylül ayında tamamlanacağı bildirildi.