Kozan Koleji Yeni Okul Binası Bitmek Üzere

Kozan Koleji Yeni Okul Binası Bitmek Üzere

Kozan Çanaklı Mahallesi Yüksekokul civarı, Ayvalı Koyak mevkiinde 54 dönümlük arazi üzerinde yapımı devam eden Kozan Koleji´nin yeni okul binası bitmek üzere.

Kozan Koleji yeni binasının anaokulu, ilkokul ve ortaokul olmak üzere önümüzdeki Eylül ayı içinde eğitim-öğretim sezonunda açılması bekleniyor.

 Kozan´ın gözde okulu olan Kozan Koleji için yeni yapılan okulun inşaat çalışması hızla devam ederken, okulun dış görünümü neredeyse bitmiş durumda.

30 derslik, idari odalar, görsel sanatlar odası, müzik odası, bilgisayar odası, laboratuar ve muhtelif odaların bulunduğu, bodrumu ile birlikte 5 katlı olan okul binasının; ısıtma sistemi kaloriferli, koridor ve yerler kalebodurlu, pencereler ısı yalıtımlı, yangın merdiveni ve asansörü bulunuyor.

Kozan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Baysal, Başkan Yardımcıları Emin Canbolat ve Ahmet Ünüvar´ın büyük emek harcadığı, bina içi ve çevre düzenlemesi çalışmalarının son aşamaya geldiği yeni okulda; kapalı halı saha, basketbol ve tenis kortu gibi donanımlar da önümüzdeki eğitim-öğretim sezonuna tamamlanmış olacak.

Yeni okulun yapılmasının ardından önümüzdeki dönem boşalacak olan Kozan Koleji´nin eski binasının ise kız öğrenci yurdu olarak kullanılması düşünülüyor.