MHP İKTİDARINDA KÖYLÜ YİNE MİLLETİN EFENDİSİ OLACAKTIR

MHP İKTİDARINDA KÖYLÜ YİNE MİLLETİN EFENDİSİ OLACAKTIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Adayı Veteriner Hekim Ali Demir; “MHP iktidarında köylü yine milletin efendisi olacaktır” dedi.

Kozan’a bağlı köylerde yoğun bir tempo ile çalışarak günde 6-7 köy gezen MHP Adana Milletvekili Adayı Ali Demir, bu çalışmalar sırasında yaptığı konuşmalarda,  “Üretici, köylü, çiftçi kazanmadıkça bu ülke kalkınamaz. Üretici, köylü, çiftçi kazanmadıkça gelir adaleti sağlanamaz” dedi.

Ali Demir sözlerini şöyle sürdürdü; “Lüks yat ve gemilere mazot 1,80 TL den verilirken, çalışıp çabalayıp ürettiği ürünler ile ülkenin karnını doyuran köylü kardeşimin traktörüne mazot 4,00 TL den satılmaktadır. 13 yıllık AKP iktidarında köylünün ürettiği üründe gözle görünür bir artış olmaz iken, mazot, gübre, zirai ilaçlar ve yem fiyatları almış başını gidiyor. Bu durumda benim üreticim nasıl kar etsin. Kar etmesi mümkün mü?” dedi.

MHP iktidarında üreten köylünün destekleneceği müjdesini veren Ali Demir, sözlerini şöyle sürdürdü; “7 Haziran’dan sonra sizlerin teveccühü ile iktidara gelecek olan MHP iktidarında köylü, mazotu 1,75 TL’den alırken, gübre, zirai ilaç ve yem ürünlerine katma değer vergisi (KDV) ve özel tüketim vergisi (ÖTV) ödemeyecektir.”

MHP Adana Milletvekili Adayı Veteriner Hekim Ali Demir, AKP iktidarının köylüyü hayvancılıkta da kandırdığını ifade ederek şunları söyledi; “Devlet vatandaşını kandırır mı? Ama bunlar kandırıyorlar. Vatandaşa tanesi 6-7 bin liradan faizsiz damızlık düve verdiler. Düvenin piyasa fiyatı ise 3 bin lira. Devlet vatandaşını daha yolun başında (tabiri caizse)%50 kazıkladı. Aldığı damızlık düve yavruladığında birinci yavruyu bir yaşında satsa edeceği 2-3 bin lira. İkinci yavruyu bekleyene kadar 6-7 bin liraya faizsiz diye aldığı düvenin taksiti geliyor. Bu şekilde yüzlerce besici mağdur edildi. Besiciler iflas etti. Ahırını evini satanlar oldu. Böyle devlet olmaz.”

Ali Demir, MHP iktidarında hayvancılık yapan düşük gelirli vatandaşların da korunacağını belirterek, “MHP iktidarında yoksul vatandaşa hibe şeklinde damızlık küçük ve büyük baş, orta gelirlilere ise yüzde elli devlet destekli damızlık hayvan vereceğiz. Bu hayvanların yeminden de KDV ve ÖTV almayarak besicimizi destekleyeceğiz. Köylünün malı para ederken kesinlikle yurt dışından et ve canlı hayvan ithal etmeyeceğiz. AKP iktidarı eti ucuzlatacağız diye yurt dışından et ve canlı hayvan ithal etti; ama et hiçbir zaman ucuzlamadı. Köylünün elindeki canlı hayvan da para etmedi” dedi.

Ali Demir sözlerini “MHP iktidarında Adana Tarım ve Hayvancılıkta özlenen günlerine kavuşacaktır” diye tamamladı.