YUMURTA TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU AÇILDI

 YUMURTA TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU AÇILDI

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Oğuz CENGİZ yeni kurslar açmaya devam ediyor.

Kozan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Oğuz CENGİZ yeni kurslar açmaya devam ediyor. Arıcılık, Mantar yetiştiriciliği, Seracılık, Narenciye Budakçılığı,  Aşıcılığı, Hasadı, Yoğurt, Ayran, Peynir Üretim Elemanı, Zirai İlaçlama, Tarımsal üretimde Hijyen kurslarından sonra Tarım ve Hayvancılık alanlarında Kurslara bir yenisi daha eklendi.

İlçemizin ana gelir kaynaklarından olan Tarımsal ve Hayvancılığın daha iyi şartlarda yapılması devlet desteklerinden daha verimli faydalanabilmek, proje bazlı üretimi artırmak için İşkur destekli kursların sayısını artırıyoruz. Çiftçimizin sorunlarına yerinde, alan uzmanlarıyla üretim alanında eğitimler vererek, çözmeye çalışıyoruz. Toplumda işsizliği önlemek, girişimcilik ruhunun geliştirilerek yeni istihdam alanları oluşturmak ve bireylerin meslek edinmelerini sağlamak için hayat boyu öğrenme felsefesiyle İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Kozan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen yumurta tavuk yetiştiriciliği kursu, Kozan Bağtepe Mahallesinde açıldı.Bu kurlarla birlikte  İŞKUR destekli 14 alanda yıl sonuna kadar 44 kurs 1150 kursiyere ulaşılacak, günlük kursiyerlere 20,00 TL cep haçlığının verildiği kurslara yoğun ilgi gösterilmektedir.

Katılımcılar,  yeni bir meslek öğrenme heyecanıyla memnuniyetlerini dile getirerek, kursun açılmasını sağlayan Kozan Kaymakamlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Kozan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne İşkur Yetkililerine Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Oğuz CENGİZ ?e kurs öğretmeni Veteriner Hekim Emre KAMALI´ya ve proje yetkililerine şükranlarını ifade ettiler. Toplam 25 kişinin katıldığı kurs 3 ay boyunca devam edecek.