Anahtar Kelimeler: ŞİRKET KAPIDA

2. ŞİRKET KAPIDA

2. ŞİRKET KAPIDA

Kozan Belediyesi´nden mevcut şirketin yanına yeni bir şirket daha kuruluyor. ?Bu şirketle belediyenin işleri daha hızlı yürüyecek? ifadeleri kullanılıyor. Yeni şirketin getirisi götürüsü ne olacak? Nasıl çalışacak?

Kozan Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Mecliste ön plana çıkan gündem maddesi yeni şirket kurulması oldu.

Kozan Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kozan Belediye Meclis Toplantı Salonu´nda, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclise 6 gündem maddesi getirildi. 1. ve 2. Maddede; 6 Mayıs tarihinde Kozan Belediye Meclisi´nin aldığı kararla, Kozan Belediye Başkan Yardımcıları Ruhi Gül ve Süleyman Şenoloğul´un maaşlarının 2.020 lira olması ile ilgili olarak, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan tarafından meclise iade edilen gündem maddelerinin görüşülmesi sonunda meclis; belediye başkan yardımcılarının 2.020 lira maaş almalarına devam etmesi gerektiğini ve konunun Plan ve Bütçe Komisyonu´na havale edilmesini oyladı.

Kozan Belediye Meclisi´ne 5. gündem maddesi olarak gelen diğer bir konu ise yeni bir şirket kurulması oldu. 5. madde, ?Belediyeye hibe edilen ve hissesinin tamamı belediyeye ait olan Kozbel İmar İnşaat Personel Ticaret Limited Şirketi´ne ilişkin tüm iş ve İşlemlerin yapılması ile ilgili, temsil ve ilzam için belediye başkanı Kazım Özgan yetki verilmesi? hususunun görüşülmesi oldu.

İmar Limited Şirketi´nin yanına ?Kozbel? adı altında yeni bir şirket kurulmasının amacının, iş ve işlemlerin daha hızlı yürümesi için olduğu kaydedildi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan yeni şirket ile belediyenin daha hızlı bir şekilde alım ve satım yapabileceğini söyledi. Mevcut şirketin borç altında olduğunu bunu kısa vadede ödemelerinin çok zor olacağını kaydeden Özgan, işleri daha hızlı yürütebilmek adına bu şirketin kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Kısa süreli tartışmalara neden olan yeni şirket ile ilgili olarak meclis üyeleri bu şirketin kim tarafından hibe edildiğini sordular. Özgan, yeni şirketteki yönetim kurulu üyelerini mecliste grubu bulunan bütün partilerden birer kişi olması yönünde de istekte bulundu. Belediyeye hibe edilen ve hissesinin tamamı belediyeye ait olan Kozbel İmar İnşaat Personel Ticaret Limited Şirketi ile işler nasıl yürüyecek? Merak konusu. Yapılan araştırmalar ve incelemeler sonucunda borç batağında olduğu öne sürülen şirketin yanında kurulan ?KOZBEL? ile belediye nasıl bir rota çizecek? Yeni şirkette ne kadar personel çalıştırılacak? Bu personeller mevcut şirketten mi kaydırılacak? Yoksa dışarıdan yeni personel  mi alınacak?

?NE KADAR İŞÇİ ÇIKARDINIZ??

/resimler/2019-6/10/1236001806085.jpg

Haziran ayı meclis toplantısında söz alan MHP´li meclis üyesi Yusuf Eroğlu, mecliste başkanlık yapan Belediye Başkanı Kazım Özgan´a; ?Bugüne kadar ne kadar işçi çıkardınız? Çıkardığınız işçilerde hangi kriterleri aradınız? sorularını sordu. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, 100 civarında çıkartıldığını, bu çıkartmalarında mecburi olduğunu dile getirdi. Gariban kimseye dokunmadıklarını da söyledi.

Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı´nda meclis üyeleri yollarla ve sinekle mücadele ilgili olarak da söz alarak belediye başkanı Kazım Özgan´a yapılması gereken konular hakkında bilgiler verdiler.

Öte yandan Mayıs Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı´nda CHP´li meclis üyesi Ertan Karaoğlu tarafından, meclis üyelerinin meclisten hak ettikleri paraları almamaları yönünde verdiği önerge, bu meclis toplantısında gündeme gelmedi. Başkan Kazım Özgan, olağanüstü meclis toplantısında Ertan Karaoğlu´nun verdiği önergeyi görüşmek üzere bir sonraki meclis toplantısında gündeme getireceklerini söylemişti. Bu gündem maddesininde neden gelmediği de merak konusu oldu. Önümüzdeki günlerde Karaoğlu´nun önergesinin meclise gelerek görüşülmesi bekleniyor.

/resimler/2019-6/10/1236305400487.jpg