Anahtar Kelimeler: Astsubay Halil Yolculuğuna Uğurlandı

Astsubay Halil Kurt Son Yolculuğuna Uğurlandı

Astsubay Halil Kurt Son Yolculuğuna Uğurlandı

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Şırnak'ın Cizre ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Kozanlı Astsubay Halil Kurt, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

3 çocuk babası olan Kurt için Kozan'a bağlı Bağtepe Mahallesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Ağır Yaralı Hastaneye Kaldırıldı, Kurtarılamadı

Cizre ilçesinde görevli Astsubay Halil Kurt, Cumartesi akşamı trafik kazasına uğradı. Kazada ağır yaralanan Kurt, olay yerinden ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Kurt, yaşamını yitirdi.

Bağtepe Mezarlığında Askeri Cenaze Töreni

Halil Kurt için Bağtepe Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törenin en duygusal anlarından biri, Kurt'un babası Saim Kurt'un gözyaşlarına hakim olamaması ve zaman zaman tansiyonunun yükselmesi oldu. Sağlık görevlilerinin müdahalesiyle tansiyonu düşürülen baba Kurt, oğluyla kaza yapmadan yarım saat önce görüştüğünü ve sonrasında da trafik kazasını duyduğunu söyledi. Baba Kurt, bu haberi anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Son Yolculuğuna Türk Bayrağıyla Uğurlandı

Astsubay Halil Kurt'un cenaze namazını Kozan İlçe Müftüsü kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından Kurt'un cenazesi Türk bayrağına sarılı olarak silah arkadaşlarının omzuna alındı. Cenaze, salavatlar eşliğinde defnedilmek üzere Bağtepe Mezarlığı'na götürüldü.

Anne Kurt Gözyaşlarına Boğuldu

Cenaze töreninde Astsubay Halil Kurt'un annesi Ayşe Kurt’da gözyaşlarına hakim olamadı. Askerlerin desteğiyle ayakta duran anne Kurt, "Senin cenazen mi gelecekti?" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Halil Kurt'un ölümü, ailesi, akrabaları ve sevenleri arasında büyük üzüntüye neden oldu. Kurt'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.