Anahtar Kelimeler: ATATÜRK SAYGILA ANILDI

ATATÜRK SAYGIYLA ANILDI

ATATÜRK SAYGIYLA ANILDI

Ulu Önder Mustafa Kemal atatürk2 ün ölümün 77. Yılı münasebetiyle Kozan´ da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ ün ölümünün 77. Yılı nedeni ile ilçemiz Kozan´ da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Proğram 10 Kasım Salı günü saat 08.45´ te Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. Çelenk koyma töreninin ardında saat 09.05´ i gösterdiğinde sirenler çalmaya başlayıp iki dakikalık saygı duruşuna geçildi. Akabinde istiklal marşının okunması ile bayraklar göndere çekilerek ardından yarıya indirildi.

10 Kasım Atatürk´ ü anma proğramı Sis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Kozan Belediye Sinemasında devam etti. Burada düzenlenen proğram saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Hemen ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez´ in açılış konuşmasıyla devam etti. Sönmez´ in konuşmasının ardından Sis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Rezzan Aküzüm isimli öğrenci ?Gözlerinin Buğusunda Atatürk? isimli şiirini okudu. Yine Sis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerin düzenlediği oratoryoda ?Atatürk Öyküsü? anlatıldı. Sis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Beytullah Yastı´ nın okuduğu ? Dağ Başını Duman Almış? şiirinin ardından proğram Atatürk´ ün sevdiği türkülerle ve son olarak yabancı devlet adamlarının gözüyle Atatürk sunumu ile sona erdi.

Düzenlenen proğrama Adana Vali Yardımcısı ve Kozan protokolünün yanı sıra siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.