Anahtar Kelimeler: BECERİKSİZLİK”

“BU NE BECERİKSİZLİK”

“BU NE BECERİKSİZLİK”

2019 yılında kapatılan bir daha da geri bir türlü açılamayan Sami Açıkgöz Olimpik Yüzme Havuzu’nun hala açılmaması vatandaşlar arasında “Bu ne beceriksizlik” sorusunu sordurdu.

2019 yerel seçimlerinden sonra mülkiyeti Adana Büyükşehir Belediyesi'nde, işletmesi Kozan Belediyesi'nde olan olimpik yüzme havuzu kapatılmıştı. Yapılan bütün girişimlere rağmen bir türlü geri açılamayan olimpik yüzme havuzu adeta kaderine terk edilmiş halde bırakıldı. Yaz aylarının çok sıcak geçtiği Kozan’da sadece bir tane havuzun olması ve gençlerin serinlemek için burayı kullanamaması pis ve tehlikeli olan kanallara olan rağbeti de artırıyor.

Zaman zaman Kozanspor’a verildi, ihalesi yapıldı gibi söylentiler çıksa da olimpik yüzme havuzunun kaderi bir türlü değişmedi. Temmuz ayına girmemize rağmen olimpik yüzme havuzunun hala açılmaması ve çocukların hala tehlikeli ve pis kanallarda serinlemeye çalışması vatandaşları da çileden çıkartıyor.

Kozan Belediyesi’ne verilsin

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan hizmet anlamında istişare içerisinde çalışıyorlar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Kozan'a geldiği gün, belediye başkanı Kazım Özgan’ın Zeydan Karalar’dan havuzu istediği ve Zeydan Karalar'ın da vereceği söylenmişti. Ancak yaz ayının ortasına gelinmesine rağmen bir türlü bu konu ile ilgili olarak herhangi bir gelişme sağlanmadı. Sebebi bir türlü bilinmeyen ve sanki büyük bir sırmış gibi olimpik yüzme havuzunun neden açılmadığı konusunda da net bir açıklama yapılmıyor.

“Çocuklarımız hasta mı olsunÜ yoksa ölsün mü? “

132 bin nüfusu bulunan Kozan'da sadece bir tane yüzme havuzunun olması gençleri ve çocukları sıcak havalarda pis ve tehlikeli olan kanallara sürüklüyor. Özellikle çocuk yaştaki kişilerin tehlikeli kanallara girerek serinlemeye çalışması hiç de hoş olmayan görüntüler ortaya koyuyor. Zaman zaman boğulma tehlikeleri ile karşı karşıya kalan çocuklarda havuzun bir an önce açılmasını istiyorlar. Çocuklar kendilerinin pis sularda yüzmeyi hak etmediğini ifade ederek belediye başkanlarına seslendiler. "Başkanlarımuz ne olur havuzu açın, bizi pis ve tehlikeli kanallardan kurtarın” dediler.

Bu yaz açılır mı?

2019 yerel seçimlerinden sonra kapatılan ve her yaz başında “Bu yıl açılacak” denilmesine rağmen bir türlü açılamayan olimpik yüzme havuzunun 2021 yılında da açılmayacağı belli oldu. Önümüzdeki günlerde ne tür gelişmeler olur bilinmiyor ancak yüzme havuzu ile ilgili ivedi bir şekilde çalışma yapılması ve açılması gerekiyor. Vatandaş mağdur, belediye istiyor ancak olimpik yüzme havuzu neden açılmıyor bu da merak konusu.

2014 yılında büyükşehir yasası ile birlikte mülkiyeti Kozan Belediyesi'nde olan olimpik yüzme havuzu Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmiş, 2019 yılına kadar Kozan Belediyesi tarafından işletmesi yapılmıştı. Yine eskiden olduğu gibi olimpik yüzme havuzunun Kozan Belediyesi’ne verilerek işletmesinin sağlanması gerekiyor. Hem Zeydan Karalar'ın hem Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın küçük çocukların tek isteği olan havuz isteğini yerine getirmesi artık bir mecburiyet oldu.