Anahtar Kelimeler: sezon bitti

Bu sezon da bitti

Bu sezon da bitti

2019 yerel seçimlerinden sonra kapatılarak bir türlü geri açılamayan Kozan Olimpik Yüzme Havuzu 2021 yılı içerisinde de açılmadı, sezon tamamlandı.

2014 yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Yasası ile birlikte mülkiyeti Kozan Belediyesi'nde olan Sami Açıkgöz Olimpik Yüzme Havuzu mülkiyeti Adana Büyükşehir Belediyesi'ne geçmişti. 5 yıl süre boyunca Musa Öztürk döneminde açık kalan havuz 2019 yerel seçimlerinden sonra kapatıldı, bir daha da geri açılmadı. “İhalesi yapılacak, sözleşme yapıldı, protokol imzalandı” gibi söylemlerin ardından sürekli ötelenen olimpik yüzme havuzu açılması ile ilgili olarak da Kozan Ekspres Gazetesi defalarca haber yaptı. Konu ile ilgilenen yetkililer, bunu duydular ama duymaktan imtina ederek kulaklarına pamuk tıkadılar.

Yapılan her haberin, yapılan her yorumun ardından “Kozan Belediyesi’ne verilecek, Protokolü imzalandı” denilen olimpik yüzme havuzu ile ilgili olarak hala bir adım atılmaması ve yaz sezonunun tamamlanması nedeniyle “Bu sezon da bitti” başlığını maalesef bizlere attırdı.

Kozan için önemli bir yere sahip olan olimpik yüzme havuzunun neden faaliyete geçirilmemesi ile ilgili olarak kafalarda çeşitli soru işaretleri bulunuyor. Kozanspor 3. Lig’de iken İşletmesi Kozanspor’a verilecekti olmadı. İşletmesi şahıslara verilecekti, ihalesi yapılacaktı yapılmadı. Kozan Belediyesi ile karşılıklı protokol imzalandı, Kozan Belediyesi işletmesini yapacaktı yapılmadı. Bu kadar olumsuzluğun içerisinde olimpik yüzme havuzu neden açılmıyor diyerek tekrardan sorumuzu kamuoyu adına soruyoruz.

Halkın sorunlarına pamuk tıkayan yetkililer, seçim dönemi geldiği zaman ne diyecekler merak ediyoruz. Milyarlarca lira masraf yapılarak dönemin Belediye Başkanı Mehmet Açıkgöz tarafından hizmete açılan olimpik yüzme havuzu neden kendi kaderine terk edildi? Gençler, çocuklar ve Kozanlılar temiz olmayan ve hastalık olan pis sularda serinlemek zorunda kalıyorlar. 2021 yaz sezonu kapandı. Umarız, önümüzdeki günlerde olimpik yüzme havuzunun işletmesi kim tarafından yapılacaksa bir an önce yapılsın ve işletmeye açılsın. 2022 yılı için yapılacak hazırlıkların ardından bölgenin en büyük olimpik yüzme havuzu olma özelliğine sahip yüzme havuzu Kozanlıların hizmetine Açılsın. Siyasetçileri bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz.