CHP´ Lİ VEKİLLER KOZAN´ IN İL OLMASI İÇİN ÖNERGE VERDİ

CHP´ Lİ VEKİLLER KOZAN´ IN İL OLMASI İÇİN ÖNERGE VERDİ

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ilçemiz Kozan´ ın il olabilmesi için kanun teklifi verdi.

Salı günü durum değerlendirmesi için Kozan´ a gelen CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen CHP Ankara Milletvekili ve CHP Gurup Başkan Vekili Levent Gök ile birlikte TBMM Başkanlığına ?Kozan adıyla bir il kurulması hakkında kanun teklifi ve gerekçeleri ekte sunulmuştur? diye bir kanun teklifi verdi.

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen durum değerlendirmesi amacı ile Kozan Ticaret odasın´ da STK´ lar ile bir araya geldi. Türkmen; ?Kozan´ın il olması sorunu ne CHP´nin ne AKP´nin ne MHP´nin ne de diğer partilerin sorunu değil bence bizatihi Kozan´ın bizatihi Adana´nın sorunudur. O neden de ben Kozan il olsun teklifini CHP Ankara milletvekilimiz ve Kozanlı olan Grup Başkanvekilimiz Levent Gök ile birlikte hazırladık verdik. Bunun basın toplantısını Ankara´da veya Adana´da yapabilirdik. İstedik ki tüm Kozan buna sahip çıksın.

Kozan´ ın il olması siyasi bir olay değildir. Kozan zamanında zaten il imiş. Sancaklık yapmış bir şehirmiş. Kozan´ ın il olmasının en önemlisi Kozan ekonomisinin büyük çapta canlanması demektir. Kozan´ ın il olması halinde onlarca açılacak olan kamu kurum ve kuruluşlarının sayesinde büyük çapta ekonomik canlanma olacaktır. Kozan hak ettiği yerde değildir. Kozan´ ı hak etti yere taşımak bütün Adana Milletvekillerinin görevidir. Bizler bunun için 24 saat çalışmaya hazırız. Eğer Kozan´ ı seven Kozanlıyı seven varsa bunu seve seve yapmaya hazır olmaları lazım" dedi.

Daha sonra toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri konu hakkında ki görüşlerini dile getirmek için söz aldılar. Yapılan görüşmelerin ardından toplantı sona erdi.