Anahtar Kelimeler: KONGREYE HAZIRLANIYOR

CHP KONGREYE HAZIRLANIYOR

CHP KONGREYE HAZIRLANIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi'nin üyeleri olağan kongre öncesinde sandığa giderek, başkanı belirleyecek delegelerin seçimlerini gerçekleştirmeye devam ediyorlar.

Cumhuriyet Halk Partisi Kozan İlçe Başkanlığı tarafından önümüzdeki Aralık veya Ocak ayında yapılması planlanan ilçe kongresi için mahallelere sandık kuruluyor. Üyeler sandığa giderek başkanı seçecek olan delegelerin seçimlerini gerçekleştiriyorlar. 2100 üye, 220 delegeyi seçmek için sandıkta oy kullanacak.

Kongrelerin, 14 Aralık-27 Ocak tarihleri arasında yapılması planlanıyor. Mahallelere kurulan sandıklarla, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi içinde demokrasiye önem verdiğini vurgulayan İlçe Başkanı Bünyamin Sedefoğlu; “14 Aralık- 27 Ocak tarihleri arasında ilçe kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, parti içerisindeki demokrasiyi sağlayabilmek adına mahallelerde sandık kuruyoruz. Üyelerimiz, sandıklarda başkanı seçecek delegelerin seçimini gerçekleştirmek için oy kullanıyorlar. Üyeler delegeleri seçiyor, delegeler ise ilçe başkanını seçecek. Bizde, her şey demokrasi ortamında hukuk çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Toplamda 220 delegenin seçimi gerçekleştirilecek. Kongremiz için geri sayım başlamış durumda. Merkez mahallelerimizde kurduğumuz sandıkların ardından üye fazlası olan kırsal mahallelerde de sandık kurmayı planlıyoruz. CHP olarak, seçimlere demokratik ortamda hazırlanmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Mahallelerde kurulan sandıklarda oy kullanan CHPliler; “Bizler sandığa sadece seçimde gitmiyoruz. Seçim öncesinde de sandığa giderek başkanlarımızı belirleyecek delegelerin seçimini de biz gerçekleştiriyoruz. Demokratik ortamda yapılan bu seçimlerin adil olduğuna inanıyoruz. Olağan kongre öncesinde gerçekleştirilen bu program, herkesi mutlu ediyor. Bu kongre sürecinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu tür yaşanan demokrasilerin bütün siyasi partilerde olmasını temenni ediyoruz” diye konuştular.

Cumhuriyet Halk Partisi olağan kongreye giderken ilçe başkanı Bünyamin Sedefoğlu yeniden aday olacak. Eski ilçe başkanı Erkan Karaoğlu’nun aday olmayacağı konuşulurken, Tarık Temur’da ilçe başkanlığı yarışında var olacak. Ayrıca, seçim sürecinde başka isimlerin olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.