ÇUKUROVADA ÖRNEK BAŞKAN FEKE BELEDİYE BAŞKANI AHMET SEL

ÇUKUROVADA ÖRNEK BAŞKAN FEKE BELEDİYE BAŞKANI AHMET SEL

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel yaptığı her iş ile gönüllerde taht kurmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde gazetemizin e-mailine gelen bir ileti dikkatimizi çekti ve iletiyi açtığımızda gazetemizin okurlarından vatandaşın e-maili olduğunu öğrendik. İncelememiz neticesinde okurumuz isminin gizli kalmasını ve göndermiş olduğu yazısını gazetemizde uygun bir sayfada yayınlanmasını istemiş. İşte o satırları bizde gazetemiz Kozan Ekspres´ in sayfalarında siz okurlarımıza sunuyoruz.

ÇUKUROVADA ÖRNEK BAŞKAN FEKE BELEDİYE BAŞKANI AHMET SEL

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel yaptığı her iş ile gönüllerde taht kurmaya devam ediyor.

Uzun yıllar boyunca siyasetin içinde yoğrulmuş, kendini halkına sevdirmiş, hiç kimseye saygıda kusur etmemiş, kendisinden küçüklere sevgisini hiçbir zaman esirgememiş bir isim Feke belediye Başkanı Ahmet Sel. Ahmet Sel Feke Belediye Başkanlığına seçildiğinde ilk icraatı Feke Belediye binasında bulunan makam odasının tahta kapısını söktürerek yerine şeffaf cam kapı kaktırması oldu. Kapının hiçbir zaman kapanmaması ise Feke halkı tarafında ayrıca takdir ediliyor. Ahmet Sel, başkan seçildikten sonra Feke´ ye Feke halkına ne gerekiyorsa elinden geldiği kadar yapmaya çalışan bir isim haline geldi. İlk seçildiğine çalışmalarına kilit parke taşı döşemesi ile başladı. Adeta Feke´ nin ana caddeleri dahi neredeyse çamurdan geçilmiyordu. Halk çamur deryasının içinde evine bile gidemez hale gelmişti. Başkan Sel, makam koltuğuna oturmadan bu sorunun çözülmesi için bir an evvel çalışmalara başlanması için talimatlar verdi. Çalışmalar bitiminde bütün cadde ve sokaklar parke taşlarıyla döşendi, çamurdan eser kalmadı. Her evin giriş kapısına kadar parkeler döşenerek halk bu ızdıraptan kurtuldu. Akabinde dere ıslahları, köylerin / mahallelerin sorunları teker teker giderildi. Gelen hiçbir vatandaş sorusuna cevap ve çözüm bulunmadan geri çevrilmedi.

 

Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, makam aracı kullanmayan bir isim. Halkın içinden çıkan, halk ile iç içe yaşayan bir isim. Kara şalvarı ve beyaz gömleği giyip elini de arkadan bağlayıp sıradan bir vatandaş gibi sokak sokak, cadde cadde gezer. Halk ise onun bu doğallığına öyle alışmış ki, Başkan selam verdiğinde Aleykümselâm Başkanım demek yok, Aleykümselâm Ahmet Abi demek var. Yol kenarında bir çift yaşlı karı kocaya rastlanılsa Başkan Sel ?napıyon Ayşe Teyze, sen nasılsın Mehmet Amca? diyerek sohbete başlar. Karşı taraftan gelen cevap ise çok etkili. Ayşe Teyze; ? çok şükür guzum, sen nasılsın Ahmet´ im? der. Mehmet Amca ise; ? bu günümüze şükür olsun emaneti gezdiriyoruz Ahmet oğlum? diyerek karşılıklı sevgiyi ve saygıyı gösterirler. Hasbıhal ettikten sonra yolda ilerlemeye devam eder ve karşına sokakta top oynayan çocuklar çıkar. Çocukların yanlarına geldiğinde topu ayağına alır onlara çalım atmaya başlar yolun içine konulmuş futbol kalesi haline getirilmiş iki taş arasından gol atar ve yanındaki çocuğu kucaklar havaya atar, daha sonra omzuna alarak onu sever yüzüne küçük bir buse kondurarak bırakır ve devam eder. Onu gören kendinden büyükler? uğurlar olsun guzum? der, küçükler ise ? Ahmet Amcaa? diye seslenerek selam verir.

Çok enteresan bir durum var ki hem komik hem düşündürücü. Kozan´ dan Başkan Ahmet Sel´ i ziyaret için makamına vardığımızda başkanın makamında olmadığını dışarıya çıktığını öğrendik. Diğer hususi işlerimiz için bizde dışarı çıktık ve geri dönüşümüzde Başkan Sel ile belediye binasının kapısında karşılaştık. Birlikte yukarı kadar çıktık. Makam odasına girdiğimizde karşılaştığımız manzara çok tuhaftı. Yaşlı bir teyze Başkan Sel´ in makamına gelir. Sekretere başkanı sorar. Sekreterde başkanın dışarıda olduğunu ama birazdan geleceğini söyler, dinlemesi için içeri geçip oturmasını söyler. Yaşlı teyze o kadar koltukların arasından başkan Ahmet Sel´ in makam koltuğuna geçer oturur. Başkan Sel ile birlikte içeri girdiğimizde bir baktık ki yaşlı bir teyze makam koltuğunda oturuyor. Başkan Sel ise o kadar normal bir hal gibi gitti masanın önündeki, makam koltuğundaki teyzenin karşısındaki koltuğa oturur ve teyzenin isteklerini dinler. İşini halleder ve teyzeden hayır duasını alarak onu kapıya kadar uğurlar.

Daha önceki yıllarda gerek Kozan´ da gerek Feke´ de gerekse diğer ilçelerde yaşadık gördük. Bırakın belediye başkanının makam koltuğunda oturmayı, içeri girmek daha bir sorundu. Randevu bile alınsa içeri girilmezdi. Ama Feke´ de bu durum bam başka. Yukarıda anlatılanların hepsi yaşanmış tespit edilmiş bir durum.

Biz sadece Kozan Ekspres Gazetesi olarak Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel´ e görevinde başarılarının devamını diliyoruz. Onu böylesine sıcakkanlı ve halk ile iç içe yaşadığı için tebrik ediyoruz.