Anahtar Kelimeler: Daha Yeni Dökülüyor

Daha Yeni Ama Dökülüyor

Daha Yeni Ama Dökülüyor

Kozan´da etkili olan rüzgardan dolayı Kozan Devlet Hastanesi´nin dış cephe kaplaması yerinden çıktı.

Kozan´da etkili olan rüzgardan dolayı Kozan Devlet Hastanesi´nin dış cephe kaplaması yerinden çıktı.

Kozan Devlet Hastanesi yeni binasının dış cephe kaplamasının rüzgarın etkisiyle yerinden sökülmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. ?Kozan Devlet Hastanesi yeni binası neden sağlam yapılmadı? Bu tür rüzgarlara bu hastane neden dayanamıyor?? diye tepki gösterdiler.

Çarşamba akşam saatlerinde etkisini hızla artıran rüzgar nedeniyle, Kozan Devlet Hastanesi´nin dış cephe kaplaması rüzgarın etkisiyle yerinden söküldü. Hastane çevresinde bulunan araçlar polis ekiplerinin çalışması sonucu zarar görmeden kaldırıldı. İtfaiye ekipleri hastanenin çevresinde düşen demirlere karşı güvenlik önlemleri aldı.

2016 yılında teslim alınan 120 yataklı Kozan Devlet Hastanesi´nin rüzgara dayanamaması akıllarda çeşitli soru işaretleri bıraktı. Hastanenin dış cephe kaplaması yapılırken, acaba malzemeden mi çalındı? Yoksa kaliteli malzeme kullanılmadı mı? Rüzgara bile dayanamayan bu dış cephe kaplaması ve malzemeler daha şiddetli rüzgarlara nasıl dayanacak?

Kozan Devlet Hastanesi yönetimi yaşanan bu olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Hastane dış cephe kaplamasında, kullanılan malzemenin ne tür bir malzeme olduğu, neden yerinden çıktığı merak konusu. Bu tür olaylarda alınabilecek önlemlerin hat safhaya çıkartılması lazım. Olası bir kazada hastane çevresinde veya içerisinde can veya mal kaybına neden olunabilir.

Hastanenin yeni yapılmış olması bu tür olayların yaşanmasıyla birlikte insanları kuşkuda ve şüphede bırakıyor. Sabah saatlerinde manzarayı gören vatandaşlar; ?Bu nasıl iştir. Güvenilir, sağlam ve dayanıklı olması gereken bir hastane neden bu kadar çürük ve zayıf. Hastane yapılırken birileri malzemeden mi çaldı? Yoksa kalitesiz malzeme mi kullandılar? Eğer sebep bunlar değilse, hastane yapımındaki kullanılan hesaplamalar yanlış mı yapıldı? Bu tür olaylara karşı yönetimin çözüm bulması gerekiyor. Bizder, sağlığımızı ve canımızı önce Allah´a sonra hastanelere teslim ediyoruz? diye dediler.