Delege seçimlerinde gergin saatler

Delege seçimlerinde gergin saatler

Sağlıkçıların delege seçimlerinde gergin saatler yaşandı.

Adana Sağlık-Sen yönetiminin Kozan Devlet Hastanesi´nde gerçekleştirdiği delege seçimlerine gölge düştü.

Kozan Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen delege seçimlerinde gergin saatler yaşandı. Sabah saat 09.00´da başlayan oy kullanma işlemi saat 12.40 itibariyle sona erdi. 6 delegenin seçileceği seçimlerde 12 isim yarıştı.

Sağlık-Sen iç tüzüğünde yer alan ve açık yorumlara neden olan maddeler neden gösterilerek oy kullanım alanına giriş ve Çıkışların kısıtlanması hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Yaklaşık olarak 7 aydan bu yana bir türlü gerçekleştirilemeyen seçimlerin ilk adımı olan delege seçimleri geçtiğimiz hafta içerisinde başlamıştı. İki gün önce Adana Yeni Şehir Hastanesi´nde gerçekleştirilen delege seçimlerinde kavga çıkmış ve çıkan kavgaya polis müdahalesi gerçekleştirilmişti.

Dün Kozan Devlet Hastanesi´nde yaşanan delege seçimleri de hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Sandık başkanı Adana Sağlık-Sen Muhasip Üyesi Hacı Veli Kanar´ın, delege seçimlerinde gerçekleştirdiği kişisel uyumlar nedeni ile gölge düşürdüğünü iddia eden ve gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde aday olması öngörülen Bekir Nennioğlu, yaşanan tatsızlıkların nedeninin şeffaflıktan uzak bir delege seçimi gerçekleşmesinden kaynaklandığını iddia etti.

Bekir Nennioğlu, ?Bu yaşanan sürecin tüm sorumlusu mevcut yönetimdir. Yapılan delege seçimlerinde keyfi uygulamalar sahneye konulmaktadır. Kozan´daki seçimlerimizde de dün Adana´da uygulanan zorba uygulamalar sahnelenmektedir. Bu tip hadiseler Sağlık-Sen ailesine yara vereceğinden dolayı susmayı tercih ediyorum. Basın mensupları dahi içeri alınmıyor. Acaba neyi gizliyorlar? Çok merak ediyorum? dedi.

Gerçekleştirilen oy kullanma işleminin ardından oy sayımına geçildi. Oy sayımını takip etmek isteyen basın mensupları da sayımın yapıldığı salona Başkan Kanar, tarafından alınmadı. Kanar´ın sert ve agresif tutumu basın mensupları tarafından tepki gördü.

Yapılan sayım sonrasında Sağlık-Sen il başkanlık seçimlerinde oy kullanacak 6 isim şunlardan şu isimlerden oluştu:

Ejder Tetik, Gülçin Dağlı, Ramazan Kuşçuoğlu, Ahmet Ayyıldız, Zerrin Demirtaş ve Bilge Özbek.

Gerçekleştirilecek olan delege seçimlerinin ardından Sağlık-Sen Adana İl Başkanlığı seçimleri gerçekleştirilecek.

/resimler/2018-12/27/1424256922917.jpg