Anahtar Kelimeler: Arpada Biçerdöver Ücretleri Dekara

Ekin Ve Arpada Biçerdöver Ücretleri Dekara 100 TL

Ekin Ve Arpada Biçerdöver Ücretleri Dekara 100 TL

Kozan Ziraat Odası Başkanlığı 2022 yılında ekin ve arpada biçim fiyatlarını belirledi.

Kozan Ziraat Odası Başkanlığı 2022 yılında ekin ve arpada biçim fiyatlarını belirledi.

Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbazoğlu tarafından yapılan açıklama ile birlikte 2022 yılında ekin ve arpa hasadın da biçerdöver biçim ücreti olarak dekar başına 100 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Yazılı olarak bir açıklama yapan Kozan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Şahbazoğlu “ 2022 yılı ekin ve arpa hasadı verimli Çukurova toraklarında başladı. Bilindiği üzere Çukurova arpa ve buğday hasadında ülke genelinde ilk hasadın yapıldığı bölgemiz olması münasebeti ile ziraat odalarımızın belirlediği biçerdöver taban fiyatları ülke genelinde geçerli olmaktadır. İlçemiz Kozan’da bu yıl 200 bin dekar arazi üzerinde buğday 35 bin dekar arazide ise arpa ekimi yapılmıştır.

Bu yılki hasat ilk olarak arpa ile başladı. Çiftçilerimize hasatlarının hayırlı olmasını dilerken, çiftçinin içerisinde bulunduğu girdi maliyetlerinin çiftçilerimize yaşattığı zorlukların yanı sıra bu yıl rekoltede ciddi bir kayıp söz konusudur. Çiftçimiz her geçen gün güç kaybetmektedir. Bunun en açık örneği geçtiğimiz yıl 240 bin olan ekin ekili alan bu yıl 200 bin civarına düşmüştür. Bu gidişat ile gelecek yıl daha az çiftçimiz üretecektir.

Bu gerçeklerin ışığında içimizdeki umudumuzu yıkmadan mücadele etmeye devam ediyoruz. Kozan başta olmak üzere komşu ilçelerimizin ziraat odaları ile gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucunda bu yılki ekin ve arpa biçimi için biçerdöver fiyatlarını 100 TL olarak belirledik. Bu fiyatlar çiftçilerimize yüksek iken biçerdöver sahiplerine azdır. Sözüne katılmakla birlikte piyasa şartlarını koruyarak en uygun fiyatı açıkladık.” dedi.

Bugün başlayan arpa ve buğday hasadının yaklaşık olarak bölgemizde 20 gün sürmesi bekleniyor.