Anahtar Kelimeler: Erdoğan Adana istiyor

Erdoğan Adana´yı istiyor

Erdoğan Adana´yı istiyor

Türkiye Gazetesi´nin haberine göre; Erdoğan´ın Bahçeli´ye MHP´nin adayını açıkladığı Adana´da AK Parti´nin daha iyi durumda olduğunu, bu nedenle AK Parti´nin aday çıkarmasının daha doğru olacağını söyledi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için, MHP lideri Devlet Bahçeli Hüseyin Sözlü´yü yeniden aday göstermişti.

Geçtiğimiz günlerde MHP lideri ile Erdoğan arasında yapılan seçim işbirliği görüşmelerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Devlet Bahçeli´den Adana´yı istediği öğrenildi.

Türkiye Gazetesi´nin haberine göre; Erdoğan´ın Bahçeli´ye MHP´nin adayını açıkladığı Adana´da AK Parti´nin daha iyi durumda olduğunu, bu nedenle AK Parti´nin aday çıkarmasının daha doğru olacağını söyledi.

2019 yerel seçimleri için MHP, 2014 yılında aday olarak gösterdiği seçimde Hüseyin Sözlü belediye başkanı seçilmiş, Bahçeli Sözlü´yü 2019 yerel seçimleri için yine aday göstermişti.

Gelinen noktada Devlet Bahçeli´nin Erdoğan´ın talebine nasıl cevap vereceği ise muamma konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Adana´da yaptırdığı araştırmalar neticesinde, AK Parti´nin daha kuvvetli olduğu siyasi kulislerde konuşuluyor. Bundan dolayı, Cumhur İttifakı´nın Hüseyin Sözlü ile gireceği seçimin kaybedilme riskinin olduğu, bundan dolayı AK Parti´nin Adana´da aday çıkarması gerektiğinin altı çiziliyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi´nde Hüseyin Sözlü başkan adaylığından geri çekilir mi? çekilmez mi? İşte bu sorunun cevabı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Partilerin yöneticileri tekrardan bir araya gelerek kilit nokta haline gelen Adana meselesini çözecekler. Adana´da olası bir değişiklik de AK Parti´nin aday çıkarması da Adana´daki siyasi dengeleri tamamen bozacak.

İlçelerde de aynı durum söz konusu olması halinde de ilçelerdeki siyasi dengelerin de tamamıyla bozulacağı konuşuluyor. MHP Kozan Belediye Başkan Adayı Nihat Atlı´nın adaylıktan alınması yerine AK Partili bir adayın getirilmesi de Kozan´daki siyasi dengeleri tamamen değiştirecek.

Daha önceki yaptığımız haberlerde, AK Parti tabanının MHP ile ittifak yapmak istemediği, bunun içinde her partinin kendi adayını çıkarması gerektiğini yazmıştık. Bundan dolayı Kozan´dan, Adana´dan ve diğer ilçelerden Genel Merkez´lere giden raporlar değerlendirilerek çözüme kavuşturulacak. AK Parti´nin Kozan´da da yaptığı araştırmalarda Cumhur ittifakının Milliyetçi Hareket Partisi ile seçime gitmesi durumunda seçimleri kaybedeceği yönünde.

Türkiye´nin kilit noktası haline gelen Adana ve ilçelerinin durumu ne olacak? Bu sorunlar ne zaman çözülecek? MHP, Hüseyin Sözlü´yü geri çekecek mi? AK Parti kimi aday gösterecek? MHP Hüseyin Sözlü´yü geri çekerse Adana´daki siyaset nasıl olacak? işte bu sorular cevap bekliyor.