GELEBEK: ?AK PARTİ 14. YILINDA DA GÜVEN VE İSTİKRARIN ADRESİDİR?

GELEBEK: ?AK PARTİ 14. YILINDA DA GÜVEN VE İSTİKRARIN ADRESİDİR?

ADALET ve KALKINMA Partisi mekânın ruhundan hareket etmiş, zamanın ruhuna dayanmış, en önemlisi de milletin vicdanına hitap etmiş, vakti gelmiş bir siyasi hareketin 14 Ağustos 2001´de harekete geçmiş halidir.

ADALET ve KALKINMA Partisi mekânın ruhundan hareket etmiş, zamanın ruhuna dayanmış, en önemlisi de milletin vicdanına hitap etmiş, vakti gelmiş bir siyasi hareketin 14 Ağustos 2001´de harekete geçmiş halidir. AK Parti yeni fikirler getirmesi bakımından yeni bir partiydi, yeni hareketti, ama dayandığı felsefe, hareket ettiği nokta milletin kültürel damarlarında yer etmiş temel değerler itibarıyla çok köklü bir harekettir.

AK Partinin kuruluşunun 14´üncü yılı dolayısıyla yapılacak yıl dönümü etkinliklerinde, son dönemdeki terör olayları nedeniyle genel merkezimizce resepsiyona ve kutlamaya yer verilmeyecek olup; Partimizin 14. Kuruluş yıldönümü bir anlamda "bir araya geliş ve anma toplantısı" şeklinde olacaktır.

Bizler de AK kadroların neferleri olarak bu 14 yıllık süreç içerisinde Partimizin, kuruluşundan bu zamana kadar her bir kademesinde görev almış, İl Başkanlarımızı, İlçe Başkanlarımızı, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımızı, Belediye Meclis Üyelerimizi ziyaret ediyor, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Bu vesileyle kurucu ilçe başkanımız Sn. Durmuş Ali YILDIZ ve Kozan´ımızda Ak Partimize hizmet etmiş eski ilçe başkanlarımız Sn.Nufel DURAN,  Sn.Zeki AK, Sn. Abdullah AVCI, Sn. Yusuf BİLGİLİ´ye ve partimizin kozanda 2 dönem belediye başkanlığını yapmış olan Sn. Kazım ÖZGAN´a ve ismini anamadığım teşkilatımızın diğer kademelerinde görev almış mensuplarımıza ve isimsiz gönül erlerine mevcut yönetim kurulu olarak teşekkürü borç biliyoruz.

Kozan´ımız Ak partimize son 7 Haziran Genel seçimlerinde olduğu gibi önceki genel seçimlerde ve referandumlarda açık ara birincilik, ayrıca 2 dönem belediye başkanlığı nasip ederek partimizi bağrına basmıştır. Kozanımız AK PARTİ´ye verdiği bu desteklerle genelde ve yerelde hizmetlere kavuşmuştur.

26 Mart 1999´da, Üsküdar´dan Pınarhisar Cezaevine doğru yola çıkarken; ´Bu şarkı burada bitmez.´ diyerek Yeni Türkiye mefkûresinin temellerini atan Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a bir kez daha bu vesileyle teşekkürlerimizi sunuyoruz.

AK Parti´miz kurulmasından bugüne kadar geçen 14 yılda darbe tehditleri, kapatma gayretleri ve daha nice hain planlara muhatap olmuştur. Hamdolsun bugün de Genel Başkanımız, Başbakanımız ve Sayın Ahmet Davutoğlu liderliğinde yolumuza ´elif´ gibi dimdik devam ediyoruz. Genel Başkanımızın, Başbakanımızın öncülüğünde, AK yürekli dava arkadaşlarımızla, ´Korkaklıkta ar; ilerlemekte şeref var.´ diyerek aydınlık yarınlara yürüyoruz. Asla ve asla, milletimiz bu davaya sahip çıktıkça, hiçbir şer odağına, hiçbir vesayet odağına ülkemizi mahkûm etmeyeceğiz.

AK Partimiz genelde de kurulduğu günden bu yana girdiği her seçimde milletin teveccühü ve desteğini almayı başararak Türk siyasi tarihinde eşi benzeri olmayan bir örneğe imza atmıştır. Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız liderliğinde kurulan partimiz kuruluşundan 15 ay sonra 3 Kasım 2002´de tek başına iktidara gelmiş ve 13 yıldır millete hizmetkâr olan Ak Kadrolarla ülkemize çağ atlatmıştır. AK PARTİ iktidarında geçen 13 yılda Türkiye hayat standardını katlayarak yükseltti. Türkiye silik pozisyondan silkinip dünyanın iddialı ülkesi haline geldi.

 

Her zaman milli iradeyi savunmuş olan, her zaman milletin dediğini esas almış olan AK Parti hareketi, 7 Haziran´dan sonra da milletin verdiği mesajı en açık ve net bir şekilde anlama yolunda hiçbir tereddüt göstermedi. 14 Yıl önce dediğimiz gibi Türkiye´de bundan böyle millet siyasetin arkasından gitmeyecek, siyaset milletin arkasından gidecek. Milletin sözü üzerinde söz, milletin iradesinin üzerinde irade tanımadık, tanımıyoruz.13 yılın sonunda %41 seviyesinde oy alıyorsak, biz bugün hala güçlü bir siyasi hareketsek, milletimizin ve halkımızın vicdanından gelmemiz dolayısıyladır. Milletin vicdanından kopan hareketlerin varlığını sürdürebilme imkânı yoktur. Biz bununda farkındayız.

Süreç devam ederken ister yeni bir hükümet oluşumu, isterse erken seçim, hangi durum masada olursa olsun üzerimizdeki hükümete etme sorumluluğundan bir an dahi feragat ve ihmal göstermeyeceğiz. Halkımıza mesajımız; siz 7 Haziran´da oyunuzu kullandınız, görevi Ak Parti kadrolarına tevdi ettiniz. Kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsın, bilinsin ki biz bu görevin sorumluluğunu, getirdiği ağır yükün farkındayız ve gereğini yapacağız.

7 Haziran´dan sonra ortaya çıkan şer odakları da şunu bilmelidir ki onların özlediği, istediği Türkiye´nin olmasına kaosa, krize izin vermeyeceğiz; halkımız emin olsun, rahat uyusun. Türkiye´nin huzuru ve sükûnu için, onlar için ayakta duran AK Parti kadroları var, uykusuz kalan kadrolar var.

Bu ülkenin birliği, milletimizin huzuru için şehit düşmüş bütün güvenlik güçlerimize, 14 Ağustos 2001´den bu yana Büyük Türkiye yolunda hizmet etmiş ve ahirete irtihal etmiş, Hakk´a yürümüş bütün dava arkadaşlarımıza Cenabı Allah´tan rahmet diliyorum.

Biz dün olduğu gibi, bugün ve yarında gönüllerin partisi olmaya, Halka hizmetin Hakk´a hizmet olduğu inancıyla yolumuzda dim dik yürümeye devam edeceğiz.

14 Ağustos 2001 kutlu bir yürüyüşün başlangıcıydı. 14 Ağustos 2015 bu kutlu yürüyüşün yeni bir aşamada çok daha güçlü bir menzile yürüdüğü tarih olacak. Allah yolumuzu hayır eylesin, akıbetimizi hayır eylesin.

Ak Parti Kozan İlçe Teşkilatı olarak Güven ve istikrarın simgesi Ak Parti´nin 14´ncü kuruluş yıldönümünün ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diler, daha güçlü bir Türkiye için nice yıllara hep birlikte ulaşmayı temenni ederim..