Anahtar Kelimeler: Gençler Bugün Mayıs

Gençler Bugün 19 Mayıs

Gençler Bugün 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk’ ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nın 103. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinlik ve kutlamalarla kutlanmaya devam ediliyor.

19 Mayıs Atatürk’ ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nın 103. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinlik ve kutlamalarla kutlanmaya devam ediliyor.

İlçemizdeki kutlamaların adresi Muhsin Yazıcıoğlu parkı olacak.

Mustafa Kemal Atatürk’ ün Samsuna ayak bastığı gün olan 19 Mayıs 1919 bir milletin küllerinden tekrar doğduğu günün miladı olarak kabul edilirken, yoksul ve sefalet içersinde verilen kurtuluş mücadelesinin ardından Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine armağan edilen 19 Mayıs Ulusal Gençlik Ve Spor Bayram'ı ilçemizde gerçekleştirilen bir dizi etkinlik ve programlar ile kutlanıyor.

Bugün kutlamalar Turgut Özal bulvarı üzerinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu parkında gerçekleşecek. Kutlama programı saat 19:19 da başlayacak. Program öncesi saat 18: 30 da caddenin başlangıç noktasından gençlik yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Yaya olarak alana ulaşılmasının ardından program saygı duruşu ve istiklal marşı ile start alacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin gerçekleştirecek. Gültekin'in konuşmasının ardından 19 Mayıs nedeni ile yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, halk oyunları çeşitli spor dallarında gösteriler ile 1 hafta önce Kozan Şehitliğin'e asılan Türk Bayrağının İlçe Kaymakamı Şafak Gürçam’a teslim edilmesinin ardından havai fişek ve bayrak gösteri gerçekleştirilmesi ile Muhsin Yazıcıoğlu’ndaki kutlamalar sona erecek.

Bu yıl ilk olarak 14- 15 mayıs tarihinde santranç turnuvası ile başlayan kutlamalar aynı gün (15 Mayıs) da  çelenk koyma töreni ile devam  etkinlikler 16 Mayıs’ ta  Şehit Kaymakam Saim Beyin Mezarı başına asılan Türk Bayrağı gerçekleşen tören ile Kaymakam Bey'e teslim edilmesi bekleniyor. Bu yılki kutlamalar 21 Mayıs tarihine kadar devam edecek.