Anahtar Kelimeler: Gençlikten Ecdadına Örneği

Gençlikten Ecdadına Vefa Örneği

Gençlikten Ecdadına Vefa Örneği

Milli Mücadele’de kullanılan silah ve fotoğrafları da gezen gençler, milli mücadele yıllarında kalan eserlerle duygu dolu anlar yaşadı.

19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Kozanlı öğrenciler Milli mücadele yıllarında Adana’nın kurtuluşu için mücadele eden Sehlikzade Hasan Efendi’nin torunları tarafından ilçeye kazandırılan müzede Ermenilerin zulüm ve belgelerini inceledi. Milli Mücadele’de kullanılan silah ve fotoğrafları da gezen gençler, milli mücadele yıllarında kalan eserlerle duygu dolu anlar yaşadı.

Şehlikzade Hasan Efendinin torunları Kemal ve Cemal Selekoğlu tarafından atalarından kalan resmi belge ve milli mücadele fotoğraflarının sergilendiği Sehlikzade Hasan Efendi Çiftliğinde Kozan Kaymakamlığı ev sahipliğinde 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamın da gençlerle bir araya gelindi.

Etkinliğe Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Meslek Yüksel Okul Müdürü Doç. Dr. Volkan Yurdadoçe Gençlik Müdürü Kürşat Gültekin, Eğitimci Okan Arık ve çok sayıda genç katıldı.

Etkinlikte konuşan Sehlikzade Hasan Efendinin torunu Kemal Selekoğlu, Milli Mücadelemizin 103. Yılında işgal’in ardından başlayan milli mücadelenin ardından Adana ve Kozan’da verilen büyük mücadeleye değindi.

Fransız ve Ermenilerin zulüm ve eziyetlerine karşı atalarının başlattığı milli mücadelenin öneminde Adana’nın büyük önemi olduğunun altını çizerek gençleri tarihini belgelerle bilmelerinin önemli olduğunu kaydetti.

Eğitimci Okan Arık Kozan’da 503 yıllık Sehlikzade Hasan Efendi çiftliğinin Osmanlı dönemindede tahıl ambarı olarak kullanıldığını belirterek milli mücadele orduların erzaklarının çiftlikten anadluy dağıldığını da kaydetti.

Müzeyi gezen gençlerden Mehmet Esat Şahin Avrupa’nın Ülkemize dayatmaya çalıştığı sözde ermeni soykırımı söylemlerinin çiftlikte bulunan belgelerle yalan olduğunun bir kez daha gün yüzüne çıktığını belirterek gençlerin müze haline gelen ve tarihi belgelerin yer aldığı Sehlikzade Hasan efendi çiftliğini mutlaka görmesi gerektiğini kaydetti.