Anahtar Kelimeler: HAVALAR SOĞUYOR

HAVALAR SOĞUYOR

HAVALAR SOĞUYOR

Tüm yurtta değişen hava tahminleri ilçemiz Kozan´ da da etkisini yavaş yavaş gösteriyor.

 

Ülkemiz çeşitli bölgelerinde hava değişiklikleri kendini gösterirken ilçemiz Kozan´ da da kış ayı kendini göstermeye başladı. İki gündür kapalı hava ve halk dilinde yağmur sıcağı diye bilinen baskın sıcak hava insanları bunaltmıştı. Ancak akşam ve gece kendini gösteren yağmurlu hava kışın yolda olduğunu ispatlamış oldu.

Bölgemizde yazları evin içindeki halılar toplanarak kışları ise tekrar serilmesi nedeni ile temizlik amaçlı toplanan halı ve kışlık ev malzemeleri gün yüzüne çıktı. Evinde küçük bebeği olanlar ise çoktan kış moduna geçmiş durumda.

Orman ve Su işleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünden almış olduğumuz bilgilere dayanarak hava sıcaklığının günden güne düşeceği ancak Cumartesi gününde itibaren parçalı bulutlu bir hava olacağı bilgisine ulaştık. Fakat 02 Ekim 2015 Cuma günü havanın 32 derece en düşük hava sıcaklığının ise gece 19 derece olduğunu öğrenildi. Cumartesi Pazar ve Pazartesi günü değişen hava tahminlerinden sonra 06 Ekim 2015 Salı günü parçalı bulutlu hava yerini kapalı ve sağanak yağışlı bir havaya bırakacağı tahmin ediliyor.06 Ekim 2015 Salı günü hava sıcaklığı gündüz 30 derece gece ise 18 derece olduğu bildirildi.