Anahtar Kelimeler: heyecan Mayıs

Her yıl ayrı bir heyecan ile 19 Mayıs

Her yıl ayrı bir heyecan ile 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk’ ü Anma ve Gençlik Spor Bayramının 103. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde’ de çeşitli etkinlik ve kutlamalar kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ ü Anma ve Gençlik Spor Bayramının 103. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde’ de çeşitli etkinlik ve kutlamalar kutlandı.

İlçemizdeki kutlamaların adresi Muhsin Yazıcıoğlu Parkı oldu.

Bu yıl 103. yıl dönümü kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı halkın ve protokolin yoğun katılımı coşku içersinde gerçekleştirildi.

kutlamalar   akşam saat 18:30 Turgut özal bulvarı üzerinde gerçekleştirilen kortej ile start aldı. Polis ve zabıta ekiplerinin koordinesi ile gerçekleştirilen bayrak kortejine gençler başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran eşliğinde Muhsin Yazıcıoğlu parkında sona eren bayrak yürüyüşünün ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen resmi programa geçildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program’ın açılış konuşmasını İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin gerçekleştirdi.

Gültekin 19 Mayıs’ın ehemniyetine ve önemine dikkat çekerken Türk Gençliği'nin Atatürk’ün gösterdiği ve işaret ettiği doğrultuda yorulmadan yola devam ettiklerini kaydetti. Gültekin “ Kozanlı Kahramlarımız ile görüşen Mustafa Kemal Atatürk Binbaşı Kemal Beyi Kozanoğlu Doğan Bey takma adı ile Çukurova Bölge Komutanı olarak göndermiştir. Kilikya olarak adlandırılan bölgenin kurtuluşunun kıvılcımlarını Kozanlı Kahramanlar yakmıştır.” Dedi.

Gültekin’in  konuşmasının akabinde  19 Mayıs nedeni ile ilçe genelinde düzenlenen sportif yarışmalarda derecelere giren öğrencilerle ödülleri protokol üyeleri tarafından teslim edildi.

Daha sonra halk gösteri, sportif gösteriler ve Şehit Kaymakam Saim beyin mezarı başına 16 Mayıs’ta bırakılan Türk Bayrağı Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’a öğrenciler tarafından teslim edildi.

Program gerçekleştirilen havayi fişek gösteri ile sona erdi.