İnfazdaki Sır Perdeleri Çözülebilecek mi?

İnfazdaki Sır Perdeleri Çözülebilecek mi?

İlçemiz Kozan’ da bir yıl önce Batı Geçiş Çevre Yolunda kırmızı ışıkta duran 01 Y 0275 plakalı araca uzun namlulu silahla ateş açılması sonucunda aracın ön sağ yolcu koltuğunda oturan Mehmet Cankurt hayatını kaybetmişti. İnfazın gerçekleştirilmesinin üzer

Olay ilçemiz Batı Geçiş Çevre Yolu Hacımirzalı Kavşağı ışıklarında kırmızı ışıkta bekleme yapan 01 Y 0275 plakalı araca kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahla ateş açılması sonucu meydana gelmişti. Olayda aracın ön sağ koltuğunda oturan Mehmet Cankurt vücudunun çeşitli yerlerine aldığı yaralar ile olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olay yerine gelen polis ekipleri olayı çok yönlü olarak araştırma ve soruşturma başlatmıştı. Olaydan kısa bir süre sonra olayda kullanıldığı iddia edilen araç ilçemiz Işıklı Mahallesi Mevkiinde bir narenciye bahçesi içerisinde tamamen yanmış olarak bulunmuştu. Olay ile ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgisi olduğunu iddia ettiği Erkunt Sedefoğlu’nu göz altına almış. Ve yapılan soruşturma ve duruşmanın sonucunda tutuklanmıştı. Tutuklanmasının ardından 4 kez Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Sedefoğlu suçlamaları kabul etmeyerek, infazla kendisinin bir ilgisinin olmadığını iddia etmesi cevapsız kalan soru yumakları kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor.

Kamuoyunda sıcaklığını hale koruyan infaz ile alakalı olarak halen sonuca tam olarak gidilememiş sır, infaz faulü meçhul olarak tarih sayfalarına gömülecek mi? Sorularını akla getiriyor.

Kamuoyu tarafından dillendirilen soruları sorumlu gazetecilik gereği gündeme taşıyoruz. Gündemi meşgul eden bu soruların bir an önce cevap bulmasını da temenni ediyoruz.

1: İnfazın gerçekleştirilmesinin üzerinden 1 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen dosya hangi nedenlerden dolayı tamamen aydınlatılamadı?

2: Olayda kullanıldığı iddia edilen 3 aracın akıbeti ne oldu?

3: Olayın gerçekleştiği yerde ve yol üzerinde birçok güvenlik kamerası görüntülerinden neler elde edildi?

4: İnfazda kullanılan uzun namlulu silahın dışında, kullanılan başka bir silah var mı?

5: Bugüne kadar olayla ilgili kaç kişi gözaltına alındı?

6: Davanın sürecinde hangi aşamaya gelindi?

Kamuoyu adına soruyoruz.