Anahtar Kelimeler: İnkılap

İnkılap´tan bir ilk

İnkılap´tan bir ilk

Okul bahçesine açılan Güven Manavı´ndan satıcısı olmadan alışveriş yapan çocuklar, sağlıklı bir şekilde beslenme fırsatı buluyorlar.

Okul bahçesine açılan Güven Manavı´ndan satıcısı olmadan alışveriş yapan çocuklar, sağlıklı bir şekilde beslenme fırsatı buluyorlar.

İnkılap İlkokulu Kozan´da bir ilke daha imza attı. Okul bahçesine kurulan manavda, öğrencilere sağlıklı beslenmeleri konusunda teşvik sağlanıyor. Kurulan manavda satıcı bulunmuyor. Öğrenciler istedikleri meyveleri aldıktan sonra ücretlerini manav yanında bulunan kumbaraya atıyorlar. Kabuklu meyveler ve yıkanması gereken meyvelerde öğretmenler öğrencilere yardımcı oluyorlar.

Okul bahçesinde kurulan Güven Manavı´ndaki meyveler kar amacı güdülmeden, alış fiyatına göre öğrencilerin sağlıklı beslenmelerine yönelik satışa sunuluyor. Güven Manavı ile 3 noktaya dikkat çekiliyor. 1´incisi; çocukların sağlıklı ve güvenli bir şekilde beslenmesini teşvik etmek, 2´incisi; çocukları güvenli olmaya teşvik etmek, 3´üncüsü; sağlıklı ve hijyenik bir şekilde çocukların meyveleri tüketmesi.

 Güven Manavı´nın açılışı Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Okul Müdürü Turan Pazarcı ile birlikte gerçekleşti. Gürçam, İnkılap İlkokulu Müdürü ve öğretmenlerini yaptıkları bu uygulamadan dolayı tebrik etti. Güven Manavı´nın Kozan´da bütün okullara yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizdi. Kaymakam Şafak Gürçam, öğrenciler gibi Güven Manavı´ndan alışveriş yaparak meyveleri lezzetle tüketti.