İSMET ATLI KARAKUCAK GÜREŞLERİNİN BİRİNCİSİ KOZAN’DA DÜZENLENDİ

İSMET ATLI KARAKUCAK GÜREŞLERİNİN BİRİNCİSİ KOZAN’DA DÜZENLENDİ

Olimpiyat şampiyonu merhum İsmet Atlı anısına Kozan’da birincisi düzenlenen ‘İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nde Adana Büyükşehir Belediyesi sporcusu Ali İhsan Arıç başpehlivan oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Belediyesi ve Türkiye Güreş Fedarasyonunca organize edilen ve renkli görüntülere sahne olan güreşler, Kozan İsmet Atlı Şehir Stadyumunda gerçekleştirildi. Programa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü başta olmak üzere Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar, MHP Adana Milletvekili adayları Ali Demir ve Ali Aydın, bürokratlar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Güreşlerin açılış konuşmasını Atlı ailesi adına Adana Halk Bankası genel Müdürü Mustafa Atlı yaptı. Büyükler ve minik yıldızlar olmak üzere iki kategoride gerçekleşen güreşlere Türkiye’nin farklı bölgelerinden toplam 406 güreşçi katıldı. Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk tertip komitesi tarafından Güreş Ağası seçildi. Ev sahibi olarak bir konuşma yapan Başkan Öztürk; “Spor cesaret ister ahlak ister çalışma, medeniyet, inanç ve ideal ister. İşte merhum Olimpiyat Şampiyonumuz İsmet Atlı böyle bir sporcuydu. Bu yıl birincisini düzenlediğimiz bu güreşleri inşallah ileriki yıllarda da yaparak geleneksel hale getireceğiz ve merhum Atlı’nın adını yaşatmaya devam edeceğiz. Katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü konuşmasında “Güreş Türk`ün özü, Türk`ün sporudur. Bu geleneğin gelecek nesillere aktarılması için gerek büyükşehir, gerek Kozan Belediyesi, gerekse Güreş Federasyonu olarak her türlü gayreti göstereceğimize emin olabilirsiniz" dedi.

Güreşler sonunda rakibi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sporcusu Halil İbrahim Erdine’yi yenen Adana Büyükşehir Belediyesi sporcusu Ali İhsan Arıç, başpehlivanlığı elde etti. Üçüncü pehlivan ise güreşlere Sivas’tan katılan Sefa Güngör oldu.

Organizasyonda, 4 bin lirası başpehlivana olmak üzere dereceye giren güreşçilere toplamda 28 bin 750 lira ödül dağıtıldı. Dereceye giren sporculara madalyaları protokol tarafından verildi.