Anahtar Kelimeler: İstanbul büyük şölen

İstanbul´da büyük şölen

İstanbul´da büyük şölen

Adana Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Adana Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi´nin katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen ADANAFEST tanıtım günleri olarak 6-7-8 Eylül de tarihinde Etiler Sanatçılar Parkında gerçekleştirildi.

7 Eylül Cumartesi günü saat 14´te şölen gibi yapılan resmi açılışa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ,Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Milletvekilleri Orhan Sümer ile Burhanettin Bulut, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç Adana Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Burak Arslanoğlu ve Yönetim Kurulu Fazıl Ulaşan, Gizem Aksoylu, Faruk Yiğenoğlu, Vedat Yakut, Tarkan Yıldırım ve Ayhan Mortepe, Sanat ve Futbol camiasından ünlüler İstanbul´da yaşayan Adanalılar ile konuklar katıldı.

Adana´yı Türkiye´ye ve dünyaya tanıtma çabası içinde kebab, şırdan, içli köfte,sarma, nohutlu dolma, halka tatlı, börek gibi Adana´ya özgü lezzetlerin ziyaretçilere sunulması bu yemeklerin iyice tanıtılmaya çalışılması için yapılan festivali seneye 3. yapmanın heyecanıyla bekliyor.

Fesetivale ayrıca, Kozan Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Faruk Yiğenoğlu ve Yönetimi Yiğit Kaan Göçer,Erdi Öksüz, Ali Kağan Özarslan,Raziye Ünlüoğlu da tam destek katıldılar. Yiğenoğlu ;?İlerleyen zamanda platform olarak bizler de kermes halinde Kozan´ımızı tanıtmak için yola koyulduğumuzu belirtmek ister, siz değerli hemşehrilerimizden yardımlarınızı beklerim? dedi.

/resimler/2019-9/13/0942455010381.jpg