Anahtar Kelimeler: Karalar Kozan ziyareti

Karalar´dan Kozan ziyareti

Karalar´dan Kozan ziyareti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; ?Eski dönemde yapılan hizmetin 3 katını yapacağız? dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar bir dizi ziyaret ve açılış programı için Kozan´a geldi.

Zeydan Karalar, Sırkıntı yolunu, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan´ı, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam´ı, Muhtarlar Derneği´ni, ve Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kozan Şubesi´ni ziyaret etti. Karalar aynı zamanda Gökkuşağı Cafe ve Kütüphane´nin açılışını gerçekleştirdi. Son olarak da Adnan Menderes Parkı´nda vatandaşlarla bir araya gelen Zeydan Karalar Kozan´dan ayrıldı.

Sırkıntı yolunda incelemelerde bulundu

Zeydan Karalar, Kozan´a geldikten sonra ilk olarak 20 yıldan bu yana bir türlü yapılamayan ve vatandaşın çilesi haline gelen Sırkıntı yolunu ziyaret etti. Bu yol üzerinde incelemelerde bulunan Zeydan Karalar, yapımına başlanan yolun kısa zaman içerisinde bitirileceğini söyledi. Yetkililerden konu ile ilgili olarak bilgi aldı.

/resimler/2019-9/12/1704517745736.jpg

?BİRLİKTE İŞ YAPACAĞIZ?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan´ıda makamında ziyaret etti. Kazım Özgan, Karaları Belediye binası önünde karşıladı. Daha sonra makam odasında bir araya gelen Özgan ve Karalar, Kozan´ın sorunlarının çözümü noktasında istişareli bir şekilde hareket edeceklerini ifade ettiler. Karalar; ?Bize düşen yerleri biz, küçük şehire düşen yerleri küçük şehir, ikimizin yapması gereken yerleri birlikte yaparak vatandaşın hizmetini gerçekleştireceğiz? dedi. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Zeydan Karalar´a Sırkıntı yolu yapımına başlamasından dolayı da teşekkür etti. Zeydan Karalar, önümüzdeki günlerde Kozan Belediyesi ile yapılacak protokolün ardından, Kozan Belediyesi´nin işletmesinde olan asfalt plentinin ortaklaşa kullanılması yönünde çalışmaların yapılacağını, bu çalışmalar sonrasında yol yapımlarının daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılacağını ifade etti.

/resimler/2019-9/12/1705206340081.jpg

Gürçam´ı ziyaret etti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam´ıda makamında ziyaret etti. Kaymakam Şafak Gürçam ile birlikte Kozan´ın yapısal anlamda sorunları üzerinde konuşan Zeydan Karalar, bütün sorunların çözümü noktasında istişare içerisinde olacaklarını ifade etti. Zeydan Karalar, Kozan Organize Sanayi Bölgesi´nde önceki dönemde başlatılan ancak bir türlü bitirilemeyen su probleminin de kısa zaman içerisinde çözüleceğini gerçekleştirdiği ziyarette dile getirdi.

/resimler/2019-9/12/1705514153172.jpg

MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Kozan Muhtarlar Derneği´nde, 103 mahallenin muhtarı ile bir araya gelen Zeydan Karalar, burada muhtarların sorunlarını dinledi. Zeydan Karalar; ?İmkânsızlıklar içerisinde 180 kilometrelik yolun 75 km´sinin yapıldığını belirterek, adana genelinde merkez haricinde bu kadar yolun yapılmadığını da sözlerine ekledi. ?Nerede ne söylemişsem hepsini yapacağım? diyen Zeydan Karalar, ?Bu gücü önce yüce Rabbimden, daha sonra sizden alıyorum? dedi.

/resimler/2019-9/12/1706349622783.jpg

?Büyükşehirler borç içerisinde?

Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıya katıldığını, bu toplantıda büyükşehir belediyelerinin hepsinin borç altında olduğunu söylediğini, ayrıca büyükşehir belediyeleri arasında Adana´nın gelir orantısında en çok borca sahip olan il olduğunu da dile getirdiğini ifade etti. Zeydan Karalar, 2004 yılında yapıldığı gibi belediye borçlarının faizlerinin silinmesini ve yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade ettiğini de sözlerine ekledi. 11´i Millet İttifakı, 19´u Cumhur İttifakı´nda olan bütün büyükşehir belediyelerinin durumlarının aynı olduğuna dikkat çeken Zeydan Karalar, Adana´nın en kötü döneminden geçtiğini söyledi.

?KOZAN GEÇMİŞ DÖNEMDE ALDIĞI HİZMETİN 3 KATINI ALACAK?

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Muhtarlar Derneği ziyaretinde yaptığı konuşmada; ?Bütün imkansızlıklara rağmen, Kozan geçmiş döneme göre 3 kat daha fazla hizmet alacak. Bunu sizlere söylemek istiyorum? dedi. Yapacakları her türlü asfaltın uzun süre dayanabileceğini belirten Zeydan Karalar, dağ köylerinde yapılan yolların dahi 5 yılda dayanabileceğini söyledi.

?Kozan ile ilgili projeler hazırlanıyor?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kozan arıtma tesisi projesinin hazırlandığını,belirterek, yapılan bu projenin çok uzun vadeli bir proje olacağını ifade etti. Yedigöze projesinin bitirileceğini ifade eden Zeydan Karalar, Kozan´ı susuzluktan kurtulacaklarını sözlerine ekledi. Karalar; ?Olağanüstü bir şey olmazsa, 5 sene sonra ben burada su sorununu çözmüş, altyapıyı yapmış, yolları yapmış bir başkan olarak sizlerle yeniden buluşacağım? dedi.

/resimler/2019-9/12/1707251342533.jpg

Açıkgöz sitem etti

Kozan Muhtarlar Derneğini ziyaret eden Karalar, muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlar Derneği Başkanı Salim Açıkgöz açılış konuşması gerçekleşirdi. Konuşmasında; muhtarların sorunlarının çok olduğunu dile getiren Salim Açıkgöz, sıkıntılarının büyük olduğunu ve bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Salim Açıkgöz; ?Önceden ağalığımız vardı. Şalvarımızın cebinde para vardı. Şimdi ne ağalık kaldı, nede şalvarın cebinde para kaldı? dedi.

GÖKKUŞAĞI CAFE VE KÜTÜPHANENİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kozan ziyaretleri kapsamında Andıl Caddesi üzerinde hizmet verecek olan Gökkuşağı Cafe ve Kütüphanenin de açılışını gerçekleştiren Zeydan Karalar; açılan işletmenin Kozan´a, vatana ve millete hayırlar getirmesini, hayırlı olmasını temenni etti. Buradaki açılışa Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan´da katıldı. Kurdele kesimi gerçekleştirildikten sonra, Karalar ve beraberindeki heyet, Gökkuşağı Cafe ve Kütüphaneyi gezerek, işletme sahibinden bilgi aldı.

/resimler/2019-9/12/1708160874774.jpg

İTFAİYE ŞUBESİ ZİYARET EDİLDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ziyaretlerine, Adana Büyükşehir Belediyesi´ne ait itfaiye şubesini ziyaret ederek devam etti. Burada, şube müdürü ve personellerle bir araya gelen Zeydan Karalar, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Personellere çalışmalarında kolaylık diledi.

/resimler/2019-9/12/1708494469181.jpg

HALKLA BULUŞTU

Adnan Menderes Parkı´nda vatandaşlarla bir araya gelen Zeydan Karalar, burada vatandaşlarla selamlaşarak onların sorun ve şikayetlerini dinledi. Bir süre vatandaşlarla sohbet eden Zeydan Karalar, buradaki toplantının ardından Kozan´dan ayrıldı.

/resimler/2019-9/12/1709244157417.jpg