Anahtar Kelimeler: Karayolları

Karayolları sus pus

Karayolları sus pus

İnsanların hayatını kaybettiği yol ile ilgili olarak hala bir önlem alınmaması “Birileri daha mı ölsün?” sorusunu akla getiriyor. Karayolları sorumluluğunda olan yol ile ilgili olarak neden hala bir önlem alınmıyor?

Kozan istikametinden Adana istikametine giderken sanayi bölgesini geçtikten sonra bulunan kısımda sürekli kazalar meydana geliyor. Kazaların meydana gelmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi karayolu üzerindeki refüjün bitmesi ve sürücülerin burada u dönüşü yapmasından kaynaklanıyor. Karayolları sorumluluğunda olan bu iş ile ilgili olarak hala bir önlem alınmadı. Bu kısımda sürekli kazalar meydana geliyor. Insanlar hayatlarını kaybediyor. Kimileri sakatlanıyor kimileri de malından oluyor. İnsanların hayatını kurtarabilecek önlem ile ilgili olarak karayollarının sus pus kalması insanları çileden çıkartıyor.

Karayolları yolu açtıktan sonra “araç gitsin de nasıl giderse gitsin” anlayışı ile mi çalışıyor? Yoksa insanların can ve mal güvenliğini sağlamak için mi çalışıyor? Belli değil. Yazıktır, günahtır. Burada birilerinin annesi birilerinin kardeşi birilerinin eşi birilerinin sevdiği hayatını kaybediyor. Ancak göz göre göre hala bir önlem alınmaması gerçekten diyecek bir söz bırakmıyor.

Karayolları görevini tam olarak yerine getirmiyor. Tören ile dikilen fidanlar dahi karayollarının sorumsuzluğu yüzünden kurumuş, yapılan masraf ve emek boşa gitmişti. Karayolları insanların can ve mal güvenliğini korumayacaksa karayolları ne iş yapar merak konusu oldu.

Kendi binasını yapmak için yüz binlerce lira harcayan karayolları insan canı söz konusu olduğu zaman neden para harcamıyor? Refüjü Mansulu yol kavşağına kadar uzatmak çok mu zor? Insan canı bu kadar ucuz mu?

Karayollarının insanların ölümüne neden olan yol ile ilgili olarak bir an önce önlem alması gerekiyor. Karayolları sus pus olma! İnsanların canını tehlikeye atma...