KOZAN GEZİ REHBERİ WEB SİTESİ AÇILDI

KOZAN GEZİ REHBERİ WEB SİTESİ AÇILDI

Kozan Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı´nın (ÇKA) birlikte yürüttüğü ?Taşınmaz Kültür Varlıklarının Turizme Kazandırılması´ projesi kapsamında hazırlanan tanıtım kitaplarının ardından kozangezi.com adresli web sitesi yayına başladı.

 

Kozan Belediyesi Basın Bürosu´ndan yapılan açıklamada; ÇKA´nın ?2014 Yılı Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı´ kapsamında hazırlanan proje ile kurulan web sitesi ile ilçenin turizm potansiyeli, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığı, görünürlüğü ve ziyaretçi sayısının arttırılmasının amaçlandığı bildirildi. Akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar için Android ve IOS uygulamaları da bulunan siteyi mobil kullanıcılar aktif olarak ulaşabilecek.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, gelişen teknolojinin gerisinde kalmadan Kozan´ın en iyi şekilde tanıtılması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını belirtti. Başkan Öztürk şunları ifade etti: "Günümüzde her geçen gün gelişen teknoloji sayesinde istenilen bilgiye ulaşmak, olayları dünyanın herhangi bir yerinde olsa bile takip etmek çok kolaylaştı. Bir süre önce hazırladığımız İngilizce alt yazılı Kozan Tanıtım Filmi ve ardından Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde yayınladığımız ?Kozan Gezi Rehberi´ ilçemizin ülkemizde ve dünyada tanınırlığını arttırmak için yaptığımız büyük bir hizmet olduğu düşüncesindeyiz. Gelişen teknolojinin gerisinde kalmamak ve teknoloji ile büyüyen yeni nesillere kendimizi daha iyi anlatabilmek için açmış olduğumuz gezi sitemiz ile ilçemizi dünyanın her yerinde tanıtacağız. Amacımız ilçemizin eşsiz doğasını, tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtarak daha fazla ziyaretçi çekmek, ekonomimize katkı sağlamaktır. Bacasız fabrika olarak tabir edilen turizme yönelik çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz."

Kozan Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) merkezinden yönetilen www.kozangezi.com adresli sitede,Kozan´ın tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri, yerel ürünleri, sosyal ve ekonomik yapısı ile yöresel mutfağı gibi çok sayıda konu yer alıyor. Ayrıca site üzerinden vatandaşların cadde ve sokakların 360 derece panoramik görüntüsüne, imar durumuna, taşınmaz varlıklarının ada ve parsellerin konumuna, kamu kurumlarının adresleri gibi daha birçok bilgiye ulaşabileceği CBS´ye erişilebilecek.