KOZAN KENT KONSEYİ GENEL KURULU TOPLANDI

KOZAN KENT KONSEYİ GENEL KURULU TOPLANDI

Kozan Kent Konseyi olağan genel kurul toplantısı yapıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün açılış konuşmasını yaptığı toplantı Millet Bahçesi Kültür Salonunda saat 14.00´te başladı.

Sivil toplum kuruluşlarının kent yönetimindeki önemli karar alma mekanizmaları arasında bulunduğunu ifade eden Başkan Öztürk konuşmasında, Kozan Kent Konseyi´nin aldığı kararlara belediye olarak imkânların el verdiği ölçüde destek olduklarını belirtti. Başından beri yeni büyükşehir yasasına karşı olduğunu da vurgulayan Başkan Öztürk sözlerine şu ifadeler ile devam etti; ?Rahmetli Turgut Özal´ın 1984 yılında çıkardığı Mahalli İdareler Yasası gereğince vatandaşlardan alınan gelir vergisinin yüzde 5´i nüfusuna göre belediyelere ödeniyordu. Bu uygulamaya 30 Mart 2014 tarihinde bu hükümet tarafından son verildi. İlçe belediyelerinin gelir kaynaklarının neredeyse tamamı büyükşehir belediyesine aktarıldı. Şimdi çok zor şartlarda halkımıza hizmet ulaştırmaya çalışıyoruz. Tabi bu uygulama bizim bahanemiz olamaz. Muhtarlarımız ile sivil toplum örgütlerimiz ile el ele verip Kozan´ı güzelleştirmeye devam edeceğiz. Siyasi görüşlerimiz ayrı olabilir ama Kozan için birlikte mücadele edeceğiz.?

Kent konseyinin son bir yılda yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz, kısa süre önce açılan üretici köylü pazarı çalışmalarına da değindi.

Ulaşım ve trafik çalışma grubu, kültür, turizm, sanat ve tarih çalışma grubu ve sağlık çalışma grubunun da aralarında bulunduğu çalışma gruplarının önerilerinin oylanarak karara bağlandığı genel kurula Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Kozan Kaymakamlığı adına Yazı İşleri Müdürü Mustafa Sırkıntı, Prof.Dr.Hikmet Saygılı, kent konseyi yürütme kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve basın mensupları katıldı.

Program kent konseyi yürütme kurulu üyelerinin gündem maddelerine dair yaptığı konuşmalarla son buldu.