KOZAN ZABITASI BAYRAM DENETİMİNE ÇIKTI

KOZAN ZABITASI BAYRAM DENETİMİNE ÇIKTI

Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı öncesi imalathane ve berberlerde incelemelerde bulunarak kullanılan malzemelerin hijyen açısından uygunluğunu denetledi.

 

Kurban Bayramı öncesi denetimlerini sıklaştıran Kozan Belediyesi ekipleri, başta berber ve kuaförler olmak üzere tatlı-pasta imalathaneleri, manavlar, ciğerciler, lokantalar, fırınlar, çay ocakları ve marketlerde incelemelerde bulundu. İlk olarak berberleri denetleyen zabıta ekipleri, kullanılan havluları özellikle kontrol etti. Hijyen açısından yeterli bulunmayan havlular toplanarak işyeri sahipleri uyarıldı.

Daha sonra gıda üretimi yapan imalathaneleri de denetleyen ekipler özellikle tatlı, pasta, börek ve şekerleme imalathaneleri ile pastaneleri kontrol etti. Denetimlerde gramaj, hijyen, yetki ve eğitim belgeleri ile işyeri düzeninin personelinin kurallara uygunluğu da incelendi.

Periyodik olarak süren denetimlerin, Kurban Bayramı öncesinde de arttırıldığına dikkat çeken Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, ?Halkımızın sağlıklı ortamlarda üretilen gıda maddeleri tüketerek bayramı sağlıklı bir şekilde geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Hijyen yönünden eksik görülen işyerlerine arkadaşlarımız gerekli uyarıları yaptı. Denetimlerimize bayram süresince ve sonrasında da devam edeceğiz? dedi.