Anahtar Kelimeler: Kozan korona virüslü hasta kalmadı

Kozan DH’de korona virüslü hasta kalmadı

Kozan DH’de korona virüslü hasta kalmadı

Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Çağlar Bozkurt pandemi yoğun bakım bölümü ve servisinde bir buçuk yıl aranın ardından hiç hasta kalmamasını hemşire ve doktorlar ile birlikte verdikleri zafer pozu ile kutladılar.

Op. Dr. Çağlar Bozkurt aşılamanın ve vatandaş tedbirlerinin sağlık çalışanlarının başarılı mücadelesi ile 6 Haziran itibari ile Kozan Devlet Hastanesinde hiç hasta olmadığını belirtirken, rehavete kapılmadan tedbirler ve aşı ile salgın bitene kadar bu başarının devam edebileceğini ifade etti.

Kozan Devlet Hastanesinde şuan pandemi yoğun bakım servisi ve pandemi bölümünde hiç hasta kalmadı. İlçede İlçe sağlık müdürlüğü ve devlet hastanesi aşı ekibinin hızla aşı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başhekim Op. Dr. Çağlar Bozkurt, bir buçuk yıl aranın ardından hastanede hiç vaka olamamasını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Dr. Bozkurt; “ Bir buçuk yıl oldu. Tüm dünyada pandemi başlayalı yaklaşık bir buçuk yıl oldu. Bu süreçte canla başla çalışan sağlık çalışanlarımız büyük emek verdi ve bunun ödülünü meyvesini yavaş yavaş aşı ile alıyoruz.  Bakanlığımızın, il sağlık müdürlüğümüz ve ilçe sağlık müdürlüğümüzün, valiliğimizin destekleri ile pandemi ile mücadelemiz sürüyor. Şuan bulunduğumuz yer pandemi yoğun bakımımız. Burası 10 yataklı yoğun bakım yeri geldi burasının yetmediği anlar oldu. Şuan çok şükür hiç hastamız yok. Bize çok büyük desteği olan bakanlığımızın sağlık çalışanlarımızın vatandaşlarımızın özverisi ile bu başarı sağlandı. Şuan aşı çalışmaları hızla sürüyor. Hepsi bu özverinin sonucu. Özlenen tablo. İnşallah tüm dünyada pandemi biter ve asıl uğraşmamız gereken normal hastalarımız için tedavi için mücadeleye devam ederiz. Bizim kaybettiğimiz hastalarımız, sağlık çalışanlarımız oldu. Tarifi zor duygular. Tüm çalışmalarımıza değdi. Bu konuda halkımızda hassasiyette göstermeye devam etmeli. Pandemi bitmedi, bu yanlış anlaşılmasın. Vatandaşımız rehavete kapılmasın. Bu belki ilk raundu biz kazandık diyelim. Aşı için bekliyoruz” dedi.

Sema Tetik, “ Hastalarımızın taburcu olması servislerimizin boşalması ile mutluyuz. Sağlık çalışanlarımız çok yoruldular. Zor bir süreçti şuan çok mutluyuz. Bir anne olarak sağlık çalışanlarımızın eşleri vardı çocukları vardı çocuklarını sevemediler. Zor bir süreç oldu. İnşallah aşı ve tedbirler ile bu süreci atlatacağız” diye konuştu.