KOZAN BELEDİYE BAŞKANI ÖZTÜRK’TEN ÜLKÜ OCAKLARINA BÜYÜK JEST

KOZAN BELEDİYE BAŞKANI ÖZTÜRK’TEN ÜLKÜ OCAKLARINA BÜYÜK JEST

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Kozan Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Bir Millet Uyanıyor” konserine katıldı.

Kozan Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı’nın 8 yıl aranın ardından düzenlediği en büyük halk konseri olan etkinlikte Milliyetçi – Ülkücü hareketin yakından tanıdığı Grup Göktürkler, Aşık Sefai ve Atilla Yılmaz çoşkulu bir kalabalığa konser verdi.

 

Kozan İsmet Atlı Şehir Stadyumu Meydanında 19:30’da başlayan ve ev sahipliğini Kozan Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Ahmet Sırkıntı’nın yaptığı konsere Adana Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Uzunlular, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, MHP Adana Milletvekili adayları Ali Aydın, Ali Demir, Mehmet Ali Arslan, Burak Yiğenoğlu, MHP Kozan ilçe teşkilatı, çevre ilçe ocak başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kozan Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Ahmet Sırkıntı, 19 Mayıs’ın Türk Milleti için bir dönüm noktası ve ayakta kalma mücadelesinin ilk adımı olduğunu söyledi. Ocak Başkanı Sırkıntı konuşmasında “Anadolu toprakları Kurtuluş mücadelemiz öncesinde nasıl parsel parsel paylaşılmışsa bugün de yine aynı tehlikelerle karşı karşıya. Biz bu duruma Mustafa Kemal’in, Kazım Karabekirlerin, Fevzi Çakmakların gözünden bakıyor ve kutlu bir uyanış için hazırlanıyoruz. Tüm kalbimizle ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ demek bizim en büyük gururumuz. Bizlerin elinden bunu almak isteyenlere, biz ülkü ocakları olarak, 19 Mayıs 1919’da olduğu gibi ‘Bir Millet Uyanıyor’ diyerek cevap veriyoruz.” dedi.

 

Gençliğe sahip çıkarak vatan ve millet uğruna her türlü zorluğa göğüs gerecek nesiller yetiştirilmesine vesile olan Kozan Ülkü Ocakları başta olmak üzere tüm ülkü ocaklarına sahip çıkmanın, destek olmanın kutsal bir görev olduğunu ifade eden Başkan Öztürk konuşmasında “Ülkücüler bizim geleceğimizin A takımıdır. Biz onlara gözümüz gibi bakmalıyız. Onların bizden daha iyi şartlarda yetişmesi lazım. Onların önünü açacağız. İnanıyorum ki bu gençler gelecekte Kozan’ı nakış gibi işleyecek. Onun için gözüm arkada değil” dedi.

 

Kozan Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı, Belediye Başkanı Öztürk’e Ülkü Ocaklarına desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Öztürk, Ülkü Ocaklarına destek olmak için düzenlenen açık arttırmada da bir Bozkurt heykeli satın aldı.