Kozan´da iftarlar mesire alanı ve parklarda yapılıyor

Kozan´da iftarlar mesire alanı ve parklarda yapılıyor

Kozan´da vatandaşlar iftarlarını serin ve temiz havada yapmak için, akarsuları ve doğal güzellikleri ile bölgenin en çok tercih edilen mesire alanı Dağılcak´a akın ediyor.

Ramazan ayının yaz mevsimine gelmesi nedeni ile gün içerisinde sıcaktan bunalan vatandaşlar, serin havada iftar yapmak için saatler öncesinden parkları ve mesire alanlarını dolduruyor. En çok tercih edilen mesire alanı ise şüphesiz serin havası ve doğal güzellikleri ile bölgenin en meşhur mesire alanı Dağılcak oluyor. Kimileri evden yaptıkları yemekleri getirirken kimileri de mangalları yakarak iftar saatini bekliyor. Serin havada oruç açmanın evde iftar yemeği yemeye göre daha keyifli olduğunu belirten vatandaşlar, Ramazan´ın yaz aylarına denk geldiği 4-5 yıldır iftarlarını açık havada açmaya çalıştıklarını ifade ettiler. En çok Dağılcak´ı tercih ettiklerini belirten vatandaşlar bu şekilde hem serinliyor hem de hoş bir iftar yapmış oluyoruz şeklinde konuştular.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, ilçe sınırlarında yapılan parkların iftar saatlerinde vatandaşlara tarafından tercih edildiğini ifade ederek, ?Kozan Belediyesi olarak yaptığımız parklarımız gündüzleri çocuklara akşam saatlerinden sonra ise yetişkinlere hizmet veriyor. Parklarımız her yaş kesimine hizmet verebilecek şekilde yapıldı. Özellikle Mübarek Ramazan ayında iftarlarını açık havada yapmak isteyen vatandaşlarımız Atatürk Parkı, Alparslan Türkeş parkı, Ersan Arıkan Parkı ve Manastır mesire alanı ile Dağılcak Mesire alanlarını tercih ediyor. Sıcak yaz aylarında parklarımıza yoğun ilgi gösterilmesi bizleri mutlu ediyor. Bu yapılan hizmetin yerinde yapıldığının en iyi göstergesi ve vatandaşların hizmetlere olan ilgisidir? dedi.