ddd
8.01.2019 15:58:35
sen cumhur ittifakı adayı olsan bu yazıyı yazan ... akp den aday adayı olmus birini mhp cıkarttırır mı aday olarak karsınına ... güldürmeyin beni

Anahtar Kelimeler: Kozan siyaset karışacak

Kozan´da siyaset çok karışacak

Kozan´da siyaset çok karışacak

2014 yılına kadar Kozan´da 10 yıl belediye başkanlığı yapan Kazım Özgan´ın Saadet Partisi´nden aday gösterileceği iddiaları her geçen gün daha da netlik kazanmaya başladı.

2014 yılına kadar Kozan´da 10 yıl belediye başkanlığı yapan Kazım Özgan´ın Saadet Partisi´nden aday gösterileceği iddiaları her geçen gün daha da netlik kazanmaya başladı.

Kazım Özgan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile arası eskiden bu yana iyi olarak biliniyor. Sivas Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Kazım Özgan ile birlikte mesai harcamıştı.

Ak Parti´deki Cumhur ittifakı nedeniyle, Kazım Özgan´ın AK Parti´den aday gösterilemeyeceği için Saadet Partisi´nin kapısını çaldığı siyasi kulislerde konuşuluyor. Saadet Partisi´nde bir grup kesimin Kazım Özgan´ın adaylığını istemediği ve bunun için yönetime ve parti içerisindeki bazı kişilere tepki gösterdiği belirtiliyor.

Saadet Partisi İl yönetiminden bazı isimlerin bu akşam Saadet Partisi ilçe yönetimi ile bir araya geleceği, aday konusundaki bütün tartışmalara son noktayı koyacakları belirtiliyor. Yapılacak olan toplantıda, Kazım Özgan ismi tartışılacak. Kazım Özgan´ın Saadet Partisi´nden aday gösterilmesi durumunda Kozan´daki siyasi atmosferin nasıl şekilleneceği, Saadet tabanının Kazım Özgan´a nasıl yaklaşacağı, Saadet Partisi içerisindeki Kazım Özgan´ı istemeyen tarafın Saadet Partisi´ne nasıl tepki göstereceği enine boyuna tartışılacak ve bir karara varılacak.

İddialara göre, Kazım Özgan aday gösterilirse, istemeyen grubun tamamının bu kararı alanlara tepki göstereceği, hatta Parti´den istifa edeceği söylentileri yoğunluk kazandı.

Ak Parti´deki 15 aday adayından biri olan Kazım Özgan isminin bu kadar ön plana çıkmasının sebebi, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile arasının eskiden bu yana iyi olmasına dayandırılıyor. Temel Karamollaoğlu Kazım Özgan´ı aday gösterir mi? İlçe teşkilatı içerisinde bulunan bazı isimlerin Kazım Özgan´la adaylık konusunu konuştuğu doğru mu? Saadet Partisi içerisindeki bir kısım insanın Kazım Özgan´ı istemediği dedikodusu doğru mu?

SP içerisindeki muhalif grubun iddiaları ise şu yönde; Kazım Özgan 99 seçimlerinde Fazilet Partisi´nden Kozan Belediye Başkan adayı oldu. Ancak kazanamadık. 2004 yılında Fazilet Partisi´nden kazanamayınca gidip AK Parti´den oldu. 10 yıl belediye başkanlığı yaptı. Bu 10 yıl süre içerisinde Saadet Partisi´ni bir defa sormadı. Bu adam nasıl gelip de şimdi bizim partimizden aday gösterilecek. Hatta onun ötesinde, yapılacak olan yerel seçimler için, Ak Parti´den aday adayı olmuş, partisi MHP ile Cumhur ittifakı yaptığı için yine orada aradığını bulamadığı için Saadet Partisi´ne geldi. Biz bunun için Kazım Özgan´ı Saadet Partisi´nde istemiyoruz. Kendisi bize göre istikrarsız davranıyor? dediler.

Kazım Özgan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı olursa, Cemil Dal bağımsız veya başka bir partiden aday gösterilir mi? Bu sorunun cevabı da merak konusu.

Saadet Partisi içerisindeki çalkantılı dönenin bir süre daha devam edeceği, bu çalkantının bütün siyasi partilere sıçrayacağı şimdiden belli. CHP-İYİ Parti, MHP-AKP İttifakı´nın yanında Saadet Partisi nasıl bir siyasi süreç izleyecek? önümüzdeki günler bu sorunun cevabını göreceğiz.