Kozan´da yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları devam ediyor

Kozan´da yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları devam ediyor

Kozan Belediyesi, yağmur suyu nedeni ile meydana gelen su baskınları ve su taşkınlarına yönelik başlattığı drenaj hattı çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kozan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Şantiye Şefliği ekipleri, mart ayında Cumhuriyet Mahallesinde başlatılan yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Mahallesine 1 km civarında beton büz döşedi. Yetkililer, kötü arazi şartları ve olumsuz hava koşullarına rağmen ekiplerin aralıksız çalıştığını ve drenaj hattı çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacaklarını söylediler.

 

Adana Büyükşehir Belediyesinden temin edilen 900 adet 1200´lük beton büzün Kozan Belediyesi ekiplerince döşendiğini ifade eden Başkan Musa Öztürk; ?Ekiplerimizin çalışmaları sayesinde ilçe sınırlarında yoğun yağışların ardından oluşan su baskınlarını ve taşkınları sona erdirmeyi planlıyoruz. Buradaki çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından Fehmi Özel Türkay ve Saimbeyli Caddelerinde de drenaj hattı çalışmaları başlatacağız.? dedi.

 

Yetkililer, Cumhuriyet Mahallesinde yürütülen ve sona gelinen drenaj hattı çalışmalarının Hasan Basri Demirci Bulvarı üzerinden Göç Yolu´na (Turgut Özal Bulvarı) bağlanacağını bildirdi.