KOZANLI GAZETECİLER BELEDİYENİN KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ

KOZANLI GAZETECİLER BELEDİYENİN KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ

Kozan´da görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile çalışanları, Kozan Belediyesi tarafından ?10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü? nedeniyle düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Kozan Belediyesine bağlı SODES Gençlik Merkezi tesislerinde gerçekleşen kahvaltıya Belediye Başkan yardımcısı Yaşar Şenöz´ün yanı sıra, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile basın çalışanları katıldı.

Samimi bir havada gerçekleşen kahvaltıda basın mensupları ile sohbet eden Başkan yardımcısı Şenöz, ilçe dışında olduğu için programa katılamayan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün gazetecilere selamını iletti. Şenöz kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada Kozan basının şehir için önemine işaret etti. Basın özgürlüğünün her geçen gün daha da kısıtlandığını ifade eden Şenöz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ?Öncelikle siz gazetecilerin ne kadar zor şartlarda çalıştığınızın farkındayız. Yaptığınız haberlerden dolayı bazen eleştiri bazen de övgüler alıyorsunuz ama önemli olan kamuoyuna aktarılan haberin doğru ve net olmasıdır. Basın ve ifade özgürlüğü demokrasimizin gelişmesi için çok önemlidir. Bugün yaptıkları haberlerden dolayı hapiste tutulan onlarca gazeteci bulunuyor. Hapiste ki meslektaşlarınızın bir an önce özgürlüklerine kavuşması ümidi ile sizlerin şahsında tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günlerini tebrik ediyor çalışma hayatlarınızda başarılar diliyorum ?

Konuşmaların ardından geçirdikleri rahatsızlıktan dolayı programa katılamayan Hürsöz Gazetesi kurucusu Mustafa Fehmi Küçük ile Anadolu Ajansı Muhabiri Cezmi Volkan Varan için meslektaşları tarafından acil şifa temennisinde bulunuldu. Program sonunda gazetecilere içerisinde Belediye kültür yayınların bulunduğu çanta ile günün anısına kalem hediye edildi. Program birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.