KOZANLI KAYMAKAM MURAT KÜTÜK´ E HAİN TUZAK

KOZANLI KAYMAKAM MURAT KÜTÜK´ E HAİN TUZAK

Aslen ilçemiz Kozan´ lı olan Silvan Kaymakamı Murat Kütük´ e teröristlerce hain tuzak kuruldu.

 

Kozan´ ın tanınmış ailelerinden olan Kütük ailesinin fertlerinden olan, Kozan´ın tanınmış simalarından Tarihçi ? Yazar Abdurrahman Kütük´ ün kuzeni, Silvan Kaymakamlık görevini icra eden Murat Kütük BTÖ tarafından hain bir tuzak kurularak öldürülmek istendiği iddia edildi.
Bazı ulusal basında yer alan haberlere göre; ?Terör örgütü PKK ile aralarındaki bağı saklamakta sakınca görmeyen HDP milletvekilleri bu kez de bölücü örgüt ile işbirliği yaparak Silvan Kaymakamı Murat Kütük´ü tuzağa düşürmeye çalıştıkları iddia edildi.
Haberlerin devamında ise HDP´Lİ VEKİLLER KAYMAKAMI ÖLDÜRMEK İSTEDİLER başlığı ile olayın ayrıntılarına değinildi. İddialara göre; Silvan Kaymakamı Murat Kütük, HDP´li vekiller ile PKK arasındaki bağı gözler önüne seren olayı tüm açıklığıyla anlattı. Star´ın haberine göre yardım için HDP´li vekillerin tarif ettiği bölgeye giden ekip terör örgütünün tuzağı ile karşılaştı. Kaymakam Kütük: ?HDP´li vekiller ´200 kişi şu bölgede yardım bekliyor´ diye bizi aradı. Askeri helikopterle gittiğimiz bölgede bizi eli silahlı teröristler karşıladı? dedi. Kütük, HDP´li milletvekillerinin, kendisini ve beraberindeki askerleri teröristlerin tuzağına düşürmek istediğini söyledi.
Üç mahalledeki halkın evlerini terk ettiğini anlatan Kütük, bölgede 35´i dağdan gelen 80 kişilik terörist grubu var? dediği iddia edildi.
SİLVAN KAYMAKAMLIĞI RESMİ DUYURU YAYINLADI
Silvan Kaymakamlığının resmi web sitesinde duyuru yayınlayan Silvan Kaymakamı Murat Kütük imzasıyla şu satırlara yer verdi. ?HDP´ li bazı milletvekilleri, arkadaşlarının sokağa çıkmanın yasak olduğu bölgede mahsur kaldıklarını, etraflarında 150-200 kişilik vatandaşın olduğunu, zor durumda olduklarını beyan etmişlerdir. Ancak söz konusu yerde silahlı ve roketli BTÖ unsurlarının bulunduğunu, 150-200 kişilik bir vatandaş görüntüsünün olmadığı, bu görüntülerin polis helikopteri tarafından tespit edildiğini ve bu bölgeye şu an ulaşma imkânının bulunmadığı kendilerine iletilmiştir. HDP´ li vekiller ?bizi ölüme gönderdi´ gibi bir ifade kullanılmamıştır.? Kamuoyunun bilgisine arz ederiz.? Dedi.