Kurtuluş bayrağı geleneği başlatılıyor

Kurtuluş bayrağı geleneği başlatılıyor

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Milli Mücadele kahramanımız Saim Bey'in mezarına asılan Türk bayrağı 19 Mayıs günü saat 19.19’da Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’a teslim edilecek.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Pazar günü başladı. Kozan'ın ve çevre ilçelerin kurtuluşunda milli mücadele döneminde vatanı için canını feda eden Şehit Kaymakam Saim Bey'in mezarı gençler tarafından ziyaret edildi. Bu yıl Kozan’da İlk defa Kurtuluş bayrağı geleneği Başlatılıyor. Saim Bey'in mezarında bulunan Türk bayrağı gençler tarafından alınarak, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda 19 Mayıs saat 19.19’da devleti temsilen Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’a teslim edilecek. Kaymakam Şafak Gürçam’da bayrağı İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü Kürşat Gültekin'e emanet edecek. Gültekin’de Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü olan 2 Haziran günü bayrağı Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’a teslim edecek. Hoşkadem Camii önünde düzenlenen programda, atalarımızın kanlarıyla sulanan Kurtuluş bayrağı temsili olarak düşmandan kurtarılacak ve göndere çekilecek. Bu gelenek her yıl devam edecek.

Kozan Şehitliği’nde bulunan Saim Bey'in mezarı başında düzenlenen programda, İnkılap İlkokulu öğrencileri şiirler okuyarak Saim Bey’i yad ettiler.

Okunan kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından başta Şehit Saim Bey olmak üzere bütün şehitlerimizin mezarlarına gençler ve protokol tarafından karanfil bırak