Anahtar Kelimeler: Maaşlar borçlanma yetkisi tamam

Maaşlar 5 bin lira, borçlanma yetkisi tamam

Maaşlar 5 bin lira, borçlanma yetkisi tamam

Kozan Belediye Başkan Yardımcıları Ruhi Gül ve Süleyman Şenoğul'un maaşları 5 bin TL oldu. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’a, hizmetlerde kullanılacak araçların alımı için 2 milyon 923 bin TL borçlanma yetkisi verildi.

 

 

Kozan Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı saat 14.00’da Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda başladı. Meclise, toplamda 22 madde getirildi. Kazım Özgan başkanlığında toplanan belediye meclisinde, başkan yardımcılarının maaşları en çok konuşulan konu oldu.

Cumhur İttifakı meclis üyeleri tarafından belediye başkan yardımcıları Ruhi Gül ve Süleyman Şenoğul’un maaşları 2.020 TL olarak belirlenmişti. Meclisin aldığı karar Adana 3. İdare Mahkemesi’nde dava edildi. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. 3. ve 4. gündem maddesi olarak getirilen;

Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi GÜL’ün maaşı ile ilgili Adana 3. İdare Mahkemesinin 2019/775 esas Sayılı Yürütmeyi Durdurma Kararının yerine getirilmesi hususunun görüşülüp karara bağlanması,

Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman ŞENOĞUL’un maaşı ile ilgili Adana 3. İdare Mahkemesinin 2019/776 esas Sayılı Yürütmeyi Durdurma Kararının yerine getirilmesi hususunun görüşülüp karara bağlanması” konuları görüşüldü.

 

Cumhur İttifakı, maaşların 5.000 lira olarak belirlenmesini talep etti. Cumhur ittifakı meclis üyelerinin oylarıyla belediye başkan yardımcıları maaşları 5 bin TL olarak belirlendi.

Tartışmalara neden olan hizmetlerde kullanılacak araçların alımı ile ilgili olarak, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın İller Bankası'ndan kullanacak kredi ile ilgili olarak yetkilendirilmesi hususunda, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı rapor onaylandı. Meclis başkana borçlanma yetkisi verdi. Özgan, 2 milyon 923 bin TL borçlanacak.

Mecliste söz alan MHP Grup Sözcüsü Yusuf Eroğlu bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasının sonunda “Nihat Atlı MHP İlçe Başkanı” cümlesini kurdu. Yapılan konuşmanın Nihat Atlı'nın adına yapıldığını gören Kazım Özgan; “Neden önceden belirtmediniz. Kendisi belediye meclis üyesi değil” şeklinde tepki gösterdi. Başkan, “Konuşmak isteyen ilçe başkanı önceden görüşülerek gelir burada konuşur. Sizlerin vereceği karar doğrultusunda” dedi.

Eroğlu, Nihat Atlı adına yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın bugüne kadar verdiği ret kararlarına dikkat çekti. Yapılan bazı algılardan bahsetti. Cumhur İttifakı’nın “her şeye ret oyu veriyormuş” algılarının doğru olmadığını ifade etti. Eroğlu, bu algılar yapılmaya devam edilirse, her maddeye red vereceklerini de söyledi.

AK Parti Sözcüsü Abdullah Avcı, AK Parti'nin 17. kuruluş yıldönümü nedeniyle mecliste konuşma gerçekleştirdi.

Kasım Ayı Meclis Toplantısı diğer maddelerin görüşülmesi ile son buldu.