Anahtar Kelimeler: Mahkeme Nisan kaldı

Mahkeme 30 Nisan´a kaldı

Mahkeme 30 Nisan´a kaldı

Aladağ´da Süleymancılar cemaatine ait yurtta çıkan yangın sonucunda, 10´u çocuk 12 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili görülen dava 30 Nisan tarihine ertelendi.

Aladağ´da Süleymancılar cemaatine ait yurtta çıkan yangın sonucunda, 10´u çocuk 12 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili görülen dava 30 Nisan tarihine ertelendi.

Aladağ yurt yangını davası ile ilgili olarak Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda görülen davaya, mağdur aileleri ile 18 tutuksuz yargılanan sanığın 15´i katıldı. Sabah saat 10.00´da başlayan duruşma sonucunda, ?eksikliklerin tamamlanması, avukatların ek savunma yapmaları? gerekçesi ile mahkeme 30 Nisan tarihine ertelendi. Tutuksuz yargılanan sanıklar adli kontrol şartının kaldırılması için talepte bulundular. Ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

Mahkeme sonrasında mağdur ailelerin yakınları, avukatları ve Cumhuriyet Halk Partisi Adana milletvekilleri açıklamalarda bulundular.

Ailelerin avukatlığını üstlenen Can Atalay; ?Duruşma 30 Nisan tarihine kaldı. Mağdur ailelerimiz ve bizler adalete açız. 12 cenaze var. Olanı olmamış gibi göstermek için gözümüzün önünde işlenen cinayeti görünmez kılmak için bin tane oyun edenler dışarıdalar. Biz, Adalet istiyoruz. 30 Nisan´da da tekrardan burada olacağız? diye konuştu.

Mahkeme çıkışında hayatını kaybeden çocukların aileleri, ?Adalet istiyoruz? diyerek ciğerlerinin yandığını ifade ettiler. Bu olayda suçluların bulunmasını, bir nebze de olsa yüreklerindeki sızıntının hafifletilmesini istediler.

Aladağ yurt yangını 8. duruşmasına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut; ?Adana milletvekilleri olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Adalet yerini bulmalıdır? dedi.

Adana milletvekili Burhanettin Bulut ise; ?Adalet sadece suçluların cezasını bulması değildir. Acıların hafiflemesidir. Aynı zamanda bu tür olayların tekrardan yaşanmaması içindir? dedi.

CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin´de; ?12 tane canın göz göre göre yakılması sonucunda bir tane dahi suçlunun bulunmamasını esefle kınıyorum. Hepimizin çocukları burada olabilirdi. Bir daha 12 can yanmasın, bir daha analar ağlamasın. Bu davanın arkasında ve takipçisiyiz? dedi.

Yapılan açıklamaların ardından Kozan Ticaret Odası önündeki kalabalık sorunsuz bir şekilde dağıldı.