Anahtar Kelimeler: Mecliste ruhsatsız tartışması

Mecliste ruhsatsız kreş tartışması

Mecliste ruhsatsız kreş tartışması

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Kozan’ın Cumhuriyet Mahallesi’nde yaptırılan kreş yeri ile ilgili olarak inşaat ruhsatının olmaması konusunda mecliste tartışma yaşandı.

AK Partili Ozan Gülaçtı ile Abdullah Avcı, mülkiyeti Kozan Belediyesi’ne ait olan arsanın 2013 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesini de yanlışlık olarak nitelendirdiler.

GÜLAÇTI VE AVCI ELEŞTİRDİ

Ozan Gülaçtı, kreş yapımına karşı olmadıklarını belirterek kreş yapım ücretinden daha çok açılış için paranın harcandığı yerin inşaat ruhsatının olmamasını da iş bilmezlik olarak nitelendirdi. AK Partili Kozan Belediye Meclis Üyesi Abdullah Avcı ise ifraz yapılan arazinin 1 parseline kreş yapılıp diğer parselinin de Kozan Belediyesi’ne verildiğini belirterek “Yüksek yapılı konut alanı imarı olan yerin değeri kreş yapılarak düşürülmüştür. İnşaat ruhsatı olmayan yere kreş yapmak iş bilmezliktir.” Dedi.

SEYHAN VE ÖZGAN KONUYU AÇIKLADI

CHP’li Serdar Seyhan ise 2013 yılında yapılan uygulamadaki yanlışlık var ise sorumluların o tarihteki yöneticilerde olduğunu ve hukuken o arsanın Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu belirterek konuya yaklaştı. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Büyükşehir ile hukuki anlamda sorunu çözdüklerini ve adı geçen yerin 30 dönümlük alanı kapsadığını ve halen tasfiye komisyonunda dosyanın işlem gördüğünü söyledi. Özgan, ‘Sorun çözülmüştür’ dedi ve yapılan oylamada imar maddesi oy birliği ile kabul edildi.