Anahtar Kelimeler: Musa Öztürk aday adayı

Musa Öztürk aday adayı

Musa Öztürk aday adayı

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk; ?2019 yerel seçimleri için aday adayıyım? dedi.

 

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk 31 Mart yerel seçimleri için aday adayı olduğunu resmen açıkladı.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile bir araya geldi. Musa Öztürk, ?2019 yerel seçimleri için aday adayıyım? diyerek bu sürecin resmen başladığını işaret etti. Ancak, hangi partiden aday olacağını net bir şekilde ifade etmedi. Basın mensuplarının soruları üzerine, ?aday olunmayan hangi parti kaldıysa o partiden aday adayıyım? diyerek İyi Parti´den aday adayı olduğunu ima etti.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün bu açıklaması siyaset gündemine bomba gibi düştü. 2014 yerel seçimlerinden sonra bir dönem Belediye Başkanlığı yapacağını belirten Musa Öztürk, ?Geldiğimiz noktada şartlar benim aday olmam yolunda gelişti. Çünkü, yakın çevremiz, STK´lar, siyasetçiler bunu bu şekilde istedi. Bundan dolayı aday adayı oldum? ifadelerine yer verdi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda 2014-2019 yılları arasında belediyenin yaptığı hizmetleri anlattı. Ancak Büyükşehir Yasası´nı ağzından hiç düşürmedi. Kozan Belediyesi´ne gelmesi gereken paranın gelmediğini Adana Büyükşehir Belediyesi´nde kaldığını, bundan dolayı da Kozan´ın birçok hizmetten yararlanamadığını defalarca üstüne basa basa anlattı.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk´ün, millet ittifakının aday adayı olarak yola çıkması siyaset arenasındaki varoluşların sistemini yeniden değiştirdi. Musa Öztürk´ün bu açıklamasından sonra Kozan´daki 31 Mart yerel seçimleri siyaseti daha da kızgın bir hale getirmiş oldu. Bundan sonraki süreçte, Musa Öztürk resmi olarak millet ittifakının adayı olarak açıklanmasının ardından, siyasi süreç daha da hızlanmış olacak.

Musa Öztürk, aday adaylığını açıklamadan önce, Meral Akşener ile görüştüğünü de ima etti. Yapılan bu görüşmenin ardından da böyle bir karar aldığı öne sürülüyor. Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında Adana Büyükşehir Belediyesi için ittifak sağlanmış, kamuoyunda da günlerdir Musa Öztürk´ün millet ittifakının adayı olacağı yönündeki söylemlerde daha da netlik kazanmış oldu.

Millet ittifakına karşı Cumhur ittifakı nasıl bir yol izleyecek? bunu da zaman gösterecek.