OKUL ÇEVRESİNDE TOPLANANLARA İDARİ PARA CEZASI GELİYOR

OKUL ÇEVRESİNDE TOPLANANLARA İDARİ PARA CEZASI GELİYOR

OKUL ÇEVRESİNDE TOPLANANLARA İDARİ PARA CEZASI GELİYOR

 

Kozan Kaymakamlığı, Kozan´ da ilçe merkezinde bulunan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların çevresinde tedbirlerle ilgili, okulla ilişiği olmayıp okul çevresinde toplanan şahısların okul çevresinden uzaklaştırılması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanması hakkında karar aldı.

İlçemiz Kozan´ da Kozan Kaymakamlığı 2015 ? 2016 eğitim ve öğretim yılının huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi için Kaymakamlık Makamı ? Okul ve çevresinde alınacak güvenlik tedbirleri? konulu karar aldı.

Bu karardaki amaç Kozan ilçe sınırları içerisinde kamu düzeninin sağlanması, özellikle okul çevrelerinde, özel veya resmi öğrenci yurtları çevresinde şiddetin önlenmesi, bu kararla özellikle giriş ve çıkış saatlerinin okulların çevresinde olması muhtemel gürültü, kavga, taciz vb. olayların önüne geçilmesi, okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevresini mekân tutmalarının önüne geçilmesi, bu kişilerden öğrencilerimize ve öğretmenlerimize gelebilecek her türlü tehdit ve tehlikenin engellenmesi, uyuşturucu satıcılarının asıl hedefinin gençlerimiz olduğu husus dikkate alınarak okul çevresinde uyuşturucu ile mücadele yapılması, yasadışı faaliyet gösteren ideolojik ve bölücü örgütlerin gençlerimizi kandırmalarının engellenmesi amaçlanmak olduğu bildirildi.