Anahtar Kelimeler: Özgan mesaiye başladı

Özgan mesaiye başladı

Özgan mesaiye başladı

2014 yılında devrettiği belediyeyi, Musa Öztürk´ten devralan Kazım Özgan Belediye Başkanlığı mesaisine başladı.

2019 yerel seçimleri için Saadet Partisi´nin Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere giren, yapılan seçimlerde ikinci parti olan Saadet Partisi´nin Belediye Başkan Adayı Kazım Özgan; SP tarafından Yüksek Seçim Kurulu´na yapılan itiraz üzerine Nihat Atlı´nın seçilme yeterliliğine sahip olmadığı gerekçesiyle Başkanlığı´nın düşürülmesinin ardından, atandığı belediye başkanlığı görevini Musa Öztürk´ten devraldı.

Saadet Partisi YSK´ya yaptığı itirazda, başkanlık görevinin kendilerine verilmesini talep etmiş, YSK´da bu talep doğrultusunda 9/2 oy ile Kazım Özgan´ın Kozan Belediye Başkanı olmasına karar vermişti.

Alınan karardan sonra Kozan Belediye  Başkanı olan Kazım Özgan İlçe Seçim Kurulu´ndan mazbatasını Cuma günü almıştı. Dünde devir teslim töreni gerçekleşti. 2014-2019 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Musa Öztürk Belediye Başkanlığı görevini Kazım Özgan´a devretti.

Devir teslim töreninde Musa Öztürk kısa bir konuşma yaptı. Öztürk yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

?Şeriatın kestiği parmak acımaz. Biz, ona saygı gösteririz. Netice itibariyle YSK ikinci parti olan Saadet Partisi´ne belediye başkanlığını uygun gördü. Kazım Bey´in 10 yıllık Belediye Başkanlığı var. Hizmetlerine kaldığı yerden devam eder. Netice olarak demokratik bir seçim atlattık. Önemli olan demokrasiyi hazmetme bilinci içerisinde olmaktır. 5 yıllık süre içerisinde yaptıklarımız oldu, yapamadıklarımız oldu. Kazım Bey´in eski döneminde Büyükşehir Yasası yoktu. Şimdi Kazım Bey Büyükşehir Yasası ile yüzleşecek. Büyüşehir  Yasası´nın ilçeleri ne hale getirdiğini görecek. 5 yıl Kozan´da ne yapıldıysa belediye olarak yaptık. Büyükşehirden hiçbir şey görmedik. Büyükşehir yasasıyla Kozan idare edilmez. Kazım Bey´e hayırlı uğurlu olsun? diye konuştu.

2014-2019 yılları arasında Kozan´da belediye başkanlığı yapan Musa Öztürk´ün konuşmasının ardından yeni dönemde Belediye Başkanlığı yapacak olan Saadet Partili Kazım Özgan´da kısa bir konuşma yaptı. Özgan; ?2014 yılında burayı ben teslim etmiştim.

Şimdi teslim alıyorum. Seçimler demokratik bir yarıştı. Ufak tefek sorunlar oldu. Onlar geride kaldı. Geçmişte herkesin Belediye Başkanı olmaya çalıştım, bundan sonra da öyle olacak. Belediyeyi teslim ederken 13,5 milyon borçla teslim etmiştim. Şirketin borcu yoktu. Şirketin 36 milyon borcu, 10 milyonda sermaye artırımı var. Belediyenin de 53 milyon borcu var. Tabii ki bunları bilerek geldik. Geçmişte yaptıklarımız gelecekte yapacaklarımızın teminatıdır. Kozan için, halkımız için hayırlara vesile olsun? diye konuştu.

Kozan Belediye Başkanlığı makam odasında yapılan devir teslim töreninde; Kazım Özgan Musa Öztürk´e, Musa Öztürk´te Kazım Özgan´a çiçek takdiminde bulundu. Makam odasında yapılan töreninin ardından Belediye binası önünde toplanan yüzlerce vatandaş Kazım Özgan´ın konuşmasını bekledi.

Yapılan programda ilk olarak Kuranı Kerim okunarak dua edildi. Ardından Saadet Partisi Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok bir teşekkür konuşması yaptı.

İki dönem belediye başkanlığı yapan ve üçüncü kez mazbatasını alarak belediye başkanlığı görevine getirilen Kazım Özgan, burada vatandaşlara konuşma yaptı.

Hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz diyen Kazım Özgan, ?Nerede kalmıştık? diyen, ?nerede?? ?Kazım Özgan nerede?? sorularını vatandaşa sordu. Vatandaşlardan ?burada? cevabını aldı.

Bu seçimde kendisi ile gezen, gecesini gündüzüne katan bütün dostlarına, arkadaşlarına ve vatandaşlara teşekkür eden Kazım Özgan, konuşmasını tamamladıktan sonra vatandaşların tebriklerini kabul etti.

/resimler/2019-4/15/1746048995116.jpg/resimler/2019-4/15/1746271026821.jpg/resimler/2019-4/15/1747591497376.jpg