Öztürk; İstiklal Marşı her Türk´ün gönlünde ve dilinde ebediyen yaşayacak

Öztürk; İstiklal Marşı her Türk´ün gönlünde ve dilinde ebediyen yaşayacak

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma mesajı yayınladı.

 

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma mesajı yayınladı. 

İstiklal Marşı´nın şairi Mehmet Akif Ersoy´un gerçek bir vatanperver olduğunu ifade eden Başkan Öztürk, "Bağımsızlığın simgesi olan Mehmet Akif Ersoy, zulme karşı direnişi, yokluğa karşı var olma savaşını ve istiklal hırsını milletinin imanıyla bütünleştiren bir şairdir" dedi. 

Mehmet Akif´in "Türk Milleti´nin eseridir" dediği İstiklal Marşı´nın, 12 Mart 1921 günü Milli Marş olarak kabul edildiğini belirten Öztürk, açıklamasında şöyle konuştu: 

"Her mısrasında muhteşem bir maneviyatı barındıran bu marşımız, içerisinde bir milletin binlerce yıllık öyküsünü barındırmaktadır. Her satırı milli ruhun yansımalarıyla bezeli olan İstiklal Marşımız, Türk milletinin asla esir alınamayacağının ve Türk vatanının asla teslim edilemeyeceğinin bir haykırışıdır. İstiklal Marşı her Türk´ün gönlünde ve dilinde ebediyen yaşayacak ve o milli ruh, Allah´ın izniyle ruhumuzda her daim canlılığını muhafaza edecektir. Uğruna her türlü fedakârlığı gösterdiğimiz bu vatan topraklarında başımızı dik tutan, bağımsızlık ruhumuzun özünü taşıyan, vatan sevgimizin ve özgürlük tutkumuzun en manidar ifadesi olan İstiklal Marşımız tam 98 yıldır ülkemizin her köşesinde yediden yetmişe gururla ve coşkuyla söylenmektedir. Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u rahmet ve minnetle anıyoruz. Merhum Mehmet Akif Ersoy´un da dediği gibi Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın."