Anahtar Kelimeler: Şafak Gürçam’ Gaziler mesajı

Şafak Gürçam’dan Gaziler Günü mesajı

Şafak Gürçam’dan Gaziler Günü mesajı

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Üzerinde yaşadığımız toprakların aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri mücadele ile gerçekleşmiştir. Bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve şehit olmayı göze alan Gazilerimiz, cesaretin ve fedakârlığın sembolleri ve medarı iftiharımızdır. 

Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınları milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetlerdir. Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Devletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarıyla onların yanlarında olmaya devam edecektir.                                                                            

      Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanının verildiği 19 Eylül 1921’in yıldönümünde kutlayacağımız Gaziler Günü dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimiz ve vefat etmiş Gazilerimize Allah’tan rahmet;  Gazilerimize ise aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”