Sancak Gazetesi´ne çirkin saldırı

Sancak Gazetesi´ne çirkin saldırı

Kozan´da haftalık olarak yayın hayatını sürdüren Sancak Gazetesi´ne saldırı düzenlendi. Gazete binasının camları kırıldı.

Olay, gece saat 02.30 sularında Kozan Sancak Gazetesi´nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre; 22-23 yaşlarında bir erkek şahıs gazete binasının camlarını taş atmak suretiyle kırdı. Olayı gerçekleştiren şahıs olay yerinden kaçtı.

Sabah gazeteye gelen çalışanlar camların kırık olduğunu görünce hemen polise haber verdiler. Olay yerine gelen polis ekipleri yaşanan cam kırma olayı ile ilgili olarak geniş çaplı inceleme başlattı. Güvenlik kamerasından yola çıkan ekipler olayı gerçekleştiren zanlının yakalanması için adli tahkikata başladı.

Gazetenin Genel Koordinatörü Fatih Azgın yaptığı açıklamada; ?Bu işi yapanlar acizdir. Cansız cama saldıracaklarına gelsinler bana saldırsınlar. Kozan´da yazılı ve görsel basın kısıtlanıyor. Olayı gerçekleştiren ve arkasında bulunanlar yargı önünde hesap vereceklerdir. Özgür basın kısıtlanamaz. Bize böyle saldırı yaptıkça biz daha da güçlü bir şekilde sesimizi duyurmaya çalışacağız. Susmayacağız, susdurulnayacağız? diye konuştu.

Kozan Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Erciyes´te Sancak Gazetesi´ne yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Erciyes; ?Zor şartlar altında yürüttüğümüz mesleğimizi sabote etmeye çalışanlar elbet cezalarını bulacaklardır. Meslektaşlarımıza yapılan saldırı bize yapılmış saldırıdır. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Faillerinin kısa süre içerisinde bulunarak cezalandırılmasını istiyorum. Meslektaşlarımıza yapılan saldırıdan dolayı üzüntü içerisinde olduğumu belirtmek istiyorum. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun. Özgür basın yapılan herhangi bir saldırı ile kısıtlanamaz. Yerel basın susturulamaz? diye konuştu.

Kozan Ekspres Gazetesi olarak Kozan Sancak Gazetesi´ne düzenlenen çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

/resimler/2019-9/12/1042014171575.jpg/resimler/2019-9/12/1042160734391.jpg/resimler/2019-9/12/1042371203554.jpg